Web Analytics

Nilai Pemberian Hadiah Korporat

Kebanyakan boss mungkin tertanya-tanya, mengapa saya perlu memberikan hadiah kepada pekerja saya? Bukankah saya sudah membayar mereka untuk perkhidmatan mereka setiap bulan? Ini mungkin pemikiran bagi kebanyakan pemilik syarikat. Pekerja membuat kira-kira 90% daripada jumlah tenaga kerja di mana-mana syarikat.

Oleh itu mereka adalah penting bagi sesebuah syarikat. Tanpa pekerja, sebuah syarikat tidak akan mencapai potensinya kerana tenaga kerja sangat terhad. Perkhidmatan dan input pekerja anda terhadap pertumbuhan syarikat anda tidak boleh diabaikan hanya sebab anda membayar gaji kepada mereka setiap bulan.

Pekerja sangat penting ke arah pertumbuhan sebuah syarikat. Mereka bekerja setiap hari untuk memastikan kemajuan syarikat dan peningkatan pendapatan syarikat. Ia adalah penting bagi semua boss untuk sentiasa menghargai pekerja mereka.

Inilah sebabnya mengapa sebagai seorang boss, ia adalah penting untuk memberi hadiah korporat kepada kakitangan dari semasa ke semasa.

Hadiah sebagai satu bentuk Penghargaan

Sebagai bos, anda perlu sentiasa menghargai pekerja anda untuk perkhidmatan mereka ke arah kemajuan syarikat. Malah di dunia pekeliling, semua orang suka dihargai kerana usaha mereka dan apabila mereka dihargai mereka akan berusaha dengan lebih kuat.

Ini juga sama dengan dunia korporat, apabila pekerja dihargai atas usaha mereka, mereka akan rasa gembira kerana usaha mereka telah diiktiraf dan mereka akan kerja dengan lebih rajin lagi.

Ia membina Hubungan yang kuat antara Syarikat dan Pekerja

Membina hubungan yang kuat dengan pekerja anda adalah sangat penting jika anda ingin syarikat anda berkembang dan mencapai potensinya.

Kakitangan terdiri daripada orang yang mempunyai latar belakang yang berlainan dan mereka semua tidak mempunyai mentaliti yang sama untuk bekerja untuk orang lain.

Untuk mewujudkan kepercayaan kepada mereka, adalah penting untuk memberi mereka hadiah apabila mereka merayakan hari peristiwa seperti hari jadi, ulang tahun perkahwinan, atau hari perayaan.

Pemberian hadiah akan mewujudkan ikatan persahabatan dan kepercayaan yang akan menjadikan mereka bekerja untuk syarikat dengan minda terbuka.

Motivasi

Jika sebuah syarikat ingin memotivasi pekerja untuk bekerja dengan lebih keras, pemberian hadiah korporat adalah cara mudah untuk mencapai matlamat tersebut. Syarikat-syarikat yang paling berjaya telah mendapati bahawa pemberian hadiah kepada pekerja mereka adalah cara mudah untuk memotivasi mereka.

Pengajian telah menunjukkan syarikat yang memberikan hadiah korporat kepada pekerja mereka sentiasa lebih berjaya daripada syarikat yang tidak memberi.

Ia adalah satu bentuk Encouragement

Kebanyakan orang bekerja untuk sebuah syarikat bukan kerana mereka gembira bekerja tetapi kerana mereka memerlukan wang untuk membayar bil-bil.

Memberi hadiah pekerja anda seketika kerana ia boleh mewujudkan semangat yang menggalakkan mereka. Mereka akan berasa gembira bahawa syarikat itu mengenali mereka dan mereka akan digalakkan.

Kajian telah menunjukkan bahawa kebanyakan pekerja yang tinggal selama bertahun-tahun bekerja untuk syarikat tertentu bukan sebab gaji mereka dibayar setiap bulan, tetapi kerana pengiktirafan mereka diberikan oleh syarikat.

Jenis Hadiah Korporat

Terdapat banyak jenis hadiah yang sesuai untuk dijadikan hadiah korporat. Hadiah korporat secara amnya bukan hadiah yang sangat mahal.

Sesetengah syarikat mempunyai banyak pekerja yang mereka beli dalam kuantiti yang banyak dan ini dapat mengurangkan kos pembelian. Pemberian hadiah korporat bukan mengenai sifat mahal hadiah tetapi ia adalah niat pemberian.

Buku Korporat

Buku korporat adalah antara barangan hadiah yang paling biasa diberikan kepada pekerja mereka. Buku-buku diperlukan oleh semua orang untuk menulis sesuatu di mana-mana masa yang diberikan. Pekerja menghargai ini walaupun ia tidak mahal.

Buku boleh digunakan di pejabat, sekolah, rumah, perhimpunan agama, atau mana-mana tempat lain untuk menulis peristiwa atau nota. Ia adalah hadiah yang ideal untuk diberikan kepada pekerja anda.

organizer book
organizer book

Pen Korporat

Pen juga merupakan hadiah syarikat yang ideal untuk diberikan kepada pekerja. Kakitangan anda pasti akan menghargai pen yang bagus sebagai hadiah. Apa yang baik dari ini ialah pen adalah item yang boleh digunakan di mana saja dan pada bila-bila masa. Ia mudah diambil bersama.

Pen adalah salah satu alat yang paling penting yang digunakan dalam dunia korporat dan ini menjadikan ia sebagai hadiah yang ideal untuk pekerja.

pen korporat
pen korporat

Payung Korporat

Kebanyakan syarikat memberikan payung kepada pekerja mereka sebagai hadiah. Payung digunakan untuk melindungi mereka daripada hujan dan cuaca cerah panas. Anda boleh pertimbangkan untuk mendapatkan payung yang boleh dilipat dan mudah dibawa. Ia adalah item hadiah yang sesuai untuk semua pekerja.

payung korporat
payung korporat

Lanyard Korporat

Lanyard Korporat juga merupakan barangan hadiah yang ideal untuk pekerja. Ia digunakan oleh pekerja untuk memegang kad ID atau USB drive.

lanyard
lanyard

Pemberian hadiah korporat kepada pekerja bukan sahaja perlu tetapi juga sangat penting. Sebagai sebuah syarikat yang ingin berkembang dan memanfaatkan sepenuhnya pengetahuan dan kemahiran yang tertanam dalam setiap pekerja anda, dinasihatkan untuk menggunakan cara yang mudah tetapi berkesan ini untuk memberi hadiah kepada pekerja anda.

Baca juga:

Leave a Comment

error: Content is protected !!