Web Analytics

Kerja Review Perlukan Kajian Keyword

Sumber pendapatan pasif terbesar bagi blogger adalah melalui affiliate marketing. Artikel hari ini saya nak kongsi macam mana blogger boleh menjana pendapatan melalui the real affiliate marketing. Saya tak menfokuskan banner advertising. Izinkan saya berkongsi satu teknik yang proven dan benar menjana pendapatan melalui blogging -salah satu aktiviti utamanya ialah menjadi ‘tukang review’.

make money blogging

Kebenaran Menjadi Si Tukang Review

Selain beli sendiri, test sendiri dan review produk yang anda sendiri beli melalui digital marketplace seperti Clickbank atau Amazon, sememangnya anda mungkin boleh cover balik pelaburan anda dan selebihnya untung. Tapi, bukan bermakna blog anda akan menjadi sebuah blog review. Sebagai seorang blogger, review produk adalah sebuah perkara atau aktiviti yang bagus dan sihat di mana anda cuba tunjuk bagaimana produk itu berfungsi, bagaimana produk itu dapat membantu pembaca blog anda dan sebagainya untuk memberi gambaran baik kepada mereka sebelum membeli dan mencubanya.

Semestinya, saya tak kata anda perlu rekemen produk yang anda beli tiap-tiap hari, namun saya ingin mencadangkan kepada anda untuk menulis review post yang lebih fokus.

Contohnya anda boleh melakukan review melalui temu bual atau interview dengan pemilik produk itu sendiri dan post di blog video dan skrip interview. Anda juga boleh hasilkan laporan temu bual menggunakan format pdf. Dan di sinilah anda akan ambil kesempatan untuk menyelitkan link affiliate di celah-celah laporan itu. Gunakan viral downloader untuk pembaca anda menyebarkan pdf itu sebelum mendownload nya. Hehe.

Ini adalah suatu usaha dalam perjalanan menuju ke arah blogging cara profesional; menemu bual si pengusaha, get familiar dengan networking di luar sana, dan juga sebagai sebuah manifestasi blogging sebagai bisnes yang serius.

Daftar Pelbagai Jaringan Affiliasi

Sebagai blogger, anda perlu tahu tak semestinya semua barang atau produk boleh direkemenkan. Dan, anda juga tidak seharusnya menyempitkan minda dalam monetize blog anda. Kita mungkin terlebih excited dalam monetize blog kita melalui banner-banner yang kadang-kadang menyakitkan mata pembaca sehingga menganggu tumpuannya membaca di blog kita. Jangan ghairah dengan banner.

Anda perlu tahu text advertising juga boleh bantu monetizekan blog anda. Untuk hal ini, anda boleh pilih links yang aktif dengan certain keywords yang berkait rapat dengan blog post anda. Kemudian, sudah tentu anda akan mendapat komisyen apabila ada pembaca klik affliate link anda untuk membeli produk yang disarankan.

Anda harus maksimakan penggunaan imej di post dengan menyumbat link aff anda sekali di bahagian caption dan juga link URL imej. Di sinilah menguji kreativiti anda untuk memberi deskripsi imej berbentuk link aff walaupun bukan imej produk sebenar.

Penting! Lakukan Kajian Keyword Pada Tajuk Blog Anda

Leceh sikit la. Itu lah dia pekerjaan blogger ni. Kena rajin sikit jer, dapat pulangan lumayan. Terpulang…

Pastikan keyword untuk headline anda mempunyai persaingan yang rendah dan mempunyai overall search volume for the month yang healthy dan mengikut trend – adalah element paling penting sebelum mana-mana blogger pun perlu memberi perhatian sebelum melakukan posting mengenai produk yang mereka ingin promosikan.

Malangnya, kajian keyword kadang-kadang mengambil masa yang lama, generate banyak windows of research sebelum posting a profitable headline. Jadi, untuk menjimatkan masa saya HIGHLY REKEMEN KAN kepada anda untuk menggunakan SEO WordPress Plugin yang dikenali nama Keyword Winner.

Bila semua stats diberi hanya di fingertips anda pada masa yang sama anda menulis headline, anda click sahaja “Get Keyword Winner Suggestion” dan whala! Klik link di atas untuk lihat demo video.

Kenapa Kajian Keyword ni Penting Ya?

Prospek bila berada dalam mood membeli, mereka akan menggunakan search engine untuk mencari produk. Selalunya, mereka just main taip jer tanpa lihat apa yang sudah/sedang available di Google dan mereka ni selalunya dah tahu apa yang mereka nak cari. Jadi, anda sebagai internet marketer atau blogger perlu beri perhatian dengan fasa ‘sebelum’ mereka taip review lagi.

Dengan menambah perkataan review di hujung ayat, membolehkan mereka tahu apa yang baik dan buruk mengenai produk yang mereka bakal beli. Jadi, mereka perlu membaca post review yang sebenar dahulu, dan membaca komen-komen yang ada di dalam post untuk membantu memudahkan keputusan mereka.

Sasar Supaya Mereka Jumpa

Jadi, anda kini boleh lihat kenapa yang otai adalah otai. Tak perlu otai sangat sebab otai pun buat macam ni (melakukan kerja research ni) sebelum mereka tulis blog post. Semuanya bertujuan untuk attract pelanggan sebenar. Jadi, anda amat memerlukan keywords di dalam headline anda yang bukan sahaja interesting headline dan menarik perhatian pembaca tetapi yang paling utama mengandungi keywords yang mereka akan jumpa di Google.

Fakta ini semua yang menjalankan perniagaan online tak boleh lari kerana kita betul-betul nak highly targeted prospek tetapi dengan menggunakan keyword yang mempunyai persaingan yang rendah. John Chow juga salah seorang blogger profesional dunia menggunakan tool Keyword Winner ini yang bukan sahaja dapat membuat headline yang highly-optimized, tetapi aimed in some way or the other to attract customers.

Jadi, saya rekemenkan tools ini kepada rakan pembaca. Jika anda passionate untuk memberi review sesuatu produk, yes anda ada potensi untuk menjualnya. Trik hari ini hanya akan menjadi apabila anda benar-benar passionate dengan produk anda promosikan. Barulah tugas sebagai tukang review menjadi lebih berbaloi.

Baca juga:

Leave a Comment

error: Content is protected !!