Web Analytics

Bisnes Buat Duit, Cari dan Dapat Duit

Anda boleh menjana sebarang rancangan untuk mendapatkan RM1,000 sehari dengan menggunakan beberapa teknik dan peralatan melalui komputer anda. Boleh anda menjanakan pendapatan dengan bantuan dari eBay. Peluang perniagaan yang sudah terbukti dan menggunakan laman web atau laman sesawang anda sendiri.

Anda boleh menjual barangan/ produk borong melalui laman web. Anda boleh bermula dengan dropship. Kebanyakan syarikat dropship mempunyai beribu-ribu produk yang anda boleh beli dengan harga yang rendah dan menjualnya kembali kepada pelanggan untuk mendapat keuntungan yang baik juga.

Pakai Dropship Untuk Jual di eBay

Mesti ada sesuatu barangan yang diperlukan seseorang dari 28 ekar gedung milik Kumoten ini. Sila lawati laman Kumoten atau hubungi pihaknya untuk mendapatkan maklumat untuk mengetahu cara untuk anda bermula. Mereka telah banyak membantu usahawan yang berjaya dalam memperolehi pendapatan beribu-ribu ringgit dalam masa berberapa minggu sahaja.

Mulakan laman web anda dengan bantuan dari syarikat seperti IONOS.com dan anda serta merta boleh menjual produk anda secara talian/online dan memperolehi pendapatan yang lumayan walaupun anda sedang tidur lena di rumah. Laman web anda akan melakukan kerja untuk anda 24 jam tanpa rehat.

Anda juga boleh berblog untuk menambahkan pendapatan. Anda boleh buat duit dengan menjual atau sewa iklan atau produk di dalam blog anda. Sila semak di blogspot.com, wordpress atau pakai domain dan hosting sendiri untuk mendapatkan opportunities dan mulakan blog anda hari ini juga.

Anda boleh jadi hos untuk jualan lelong di eBay dan tetapkan sasaran anda sebanyak RM100 sehari sebagai permulaan. Apa yang anda akan jual? Pilih produk anda berdasarkan minat atau mulakan sahaja dengan barangan yang tidak berguna lagi yang anda ada di simpan di dalam kotak atau stor di rumah anda.

Anda pasti berasa hairan dengan “sampah” dan brangan yang sudah tidak diperlukan lagi bila anda lelongkannya nanti. Anda perlu memperbanyakkan senarai barangan anda di dalam eBay dan cuba untuk mendapat keuntungan RM250 sehari. Tanpa anda sedari, anda telah pun berusaha dan berjaya mengumpul RM1,000 sehari.

Walau apapun ini semua bergantung kepada tahap kerajinan anda untuk berubah, anda boleh ubah cara dan teknik untuk mendapatkan wang selain yang saya nyatakan di sini. Saya tidak akan bertanggungjawab sekiranya cara ini tidak memberi sebarang perubahan kepada diri anda. Apapun usaha tangga kejayaan.

Jana Pendapatan Melalui Blog

Baiklah, pagi ni saya merajinkan diri untuk taip entry Jana Pendapatan Melalui Blog untuk berkongsi pendapatan yang saya perolehi setelah hampir 5 tahun bergelar blogger tak popular.

Haah, saya blogger yang tak popular (memang tak nak popular.hahahaha!) tak adalah nak kena panggil interview masuk tv ke apa ke. huahahahaha!!! jauh sekali. Tapi, alhamdulillah dalam tak popular ada jugalah rezeki melalui blog cap ayam saya ni. Mungkin tak banyak sampai tahap 1 juta million jumlah pendapatan melalui blog (tolonglah kena SEO sikit part ni.hihihihi) tapi kira-kira dah lebih daripada 5K jugaklah.

jana pendapatan dengan blog
jana pendapatan dengan blog

Bolehlah, kalau nak buat tuang minyak kereta. hahahaha!! Dekat bawah ni saya kongsikan sedikit cara saya jana pendapatan melalui blog. Tapi, bukan semualah sebab saya malas nak taip. Bukan kedekut tau tapi malas nak taip. hehehehe!!

Jana Pendapatan Melalui Blog Dengan Pengiklanan

1) Nuffnang

Ok, walaupun sekarang ni saya macam rasa nak menyumpah seranah dengan Nuffnang sebab kedekut nauzubillah (yang ini aku reka-reka) bab nak naikkan earning, tapi saya terpaksa akur. Nuffnang adalah sumber pendapatan PERTAMA saya dapat sejak bergelar blogger terlampau . Berapa anggaran jumlah? Hmm, Paling banyak saya dapat dalam RM 400 dan paling sikit RM70 macam tu lah. Jumlah saya dapat sebelum saya berpaling tadah tukar ke Innity adalah RM 3K jugaklah.

TIPS NUFFNANG? Tak ada tips lain selain korang kena rajin update blog untuk “tackle” hati Nuffnang dan kalau nak kaya cepat sikit untuk dapat Buffered Earning, wajiblah tarik visitors banyak-banyak. Oleh itu, sila belajar tarik traffik cara samseng macam otai-otai Facebook buat. Ada caranya! 😉

2) Innity

Ok, selepas berpaling tadah dengan Nuffnang (hahahaha ayat!) saya pergi ke Innity. Tapi, Innity ni sesuai kalau dah jadi samseng trafik blog je sebab kalau korang apply Innity tapi trafik blog ciput memang korang akan rasa nak terjun bangunan lepas tu. Diorang akan reject permohonan Innity korang. Ok, yang ini pendapatan saya memang agak berbaloi sikit sebab saya dah belajar teknik-teknik tarik trafik daripada pakar memang boleh dapat duit banyak berbelas ribu (ok tipu) beratus-ratus untuk sebulan.

TIPS INNITY? Sama macam Nuffnang juga. trafik trafik trafik kena tinggi macam Everest!

3) Sewa tapak pengiklanan

Ok, bila trafik blog dah maintain tak turun-turun lagi dah kecuali hosting korang down itu lain cerita ya. Jadi, make sure kalau nak beli hosting dan domain tu belilah dengan Serverfreak. InsyaAllah tak sakit hati. Biasanya bila trafik dah ok, akan ada blogger/peniaga yang akan contact untuk request nak letak iklan dekat blog saya ni. Tapi, iklan ni tak banyak sangat pendapatannya (orang tamak memang tak banyak sokmo) adalah dalam RM1K saya dah kumpul untuk yang ini. Kenapa tak banyak? Sebab…….yang nak iklan asyik request nak harga murah je! hahahahahaha. Bye

4) Review Produk

Yang ini pun tak banyak juga saya dapat sebab masalah yang sama seperti di atas. Nak suruh review tapi bajetnya tak sikit. Kalau nak suruh saya review “kosong” maksudnya dia yang beri saya artikel 100% dan hanya letak je dalam entry tak apa kalau bagi sikit pun sebab saya tak penat perah otak nak mengarang ayat. Tapi, kalau suruh saya tulis artikel dengan hati yang ikhlas tapi bagi upah tak berbaloi…..macam mana? hahahaha tapi alhamdulillah, adalah juga pendapatan daripada review produk ni.

Cari duit, Buat duit, Dapat Duit – Kaedah Terbukti Berjaya

Adakah anda tahu kemungkinan mereka yang berinteraksi di internet dapat membuat duit dalam masa 24 jam tidak kira samada anda pakar atau pun tidak? Perkara seperti ini adalah anda tidak perlu membayar atau membeli sebarang maklumat untuk mengetahui perkara ini.

Sebab utama anda membayar atau membeli program tersebut adalah kerana mereka menjanjikan anda sesuatu yang mungkin anda tidak akan dapat seumur hidup. Mereka akan menghantar dvd,video, ebook dan sebagainya yang membolehkan anda dapat melihat dan menonton dari rumah dengan selesanya untuk beberapa minggu sebelum anda memulakan dan aplikasikan segala perkara yang di ajar untuk membuat duit.

Mari saya dedahkan perkara yang sebenarnya…

Jika anda ingin membuat duit melalui talian pada hari ini, cuma ada beberapa perkara sahaja yang anda boleh lakukan yang boleh buat anda ‘berdiri’ dan jalankannya hanya untuk beberapa jam sahaja.

Pertama, anda hendaklah menaip atau menulis artikel. Artikel yang anda patut tulis adalah topik mengenai membuat duit., menjana pendapatan dan sebagainya. Ikut cara yang sama seperti diri anda sendiri yang berminat untuk membuat duit, orang lain pun sama seperti anda. Faham bukan?

Kedua, anda perlu wujudkan laman sesawang atau blog sendiri di mana ianya mengandungi informasi mengenai membuat duit secara talian (online). Ini adalah langkah yang paling mudah untuk anda semua lakukan. Anda wujudkan blog sendiri dan letakkan beberapa artikel dari mana- mana artikel database yang percuma untuk pengisian laman anda.

Artikel-artikel tersebut ianya tidak perlu di tulis balik atau berstatus asal .Perkara yang paling utama yang anda perlu lakukan adalah memasukkan program ‘affiliate’ atau Google Adsense iaitu tempat dimana anda paparkan artikel atau yang anda kirimkan. Ok tak?

Ketiga, terbitkan artikel anda kepada salah satu database direktori artikel di internet. Dengan adanya trafik yang terbina di dalam mana- mana direktori tersebut , anda boleh melihat pengunjung mengkunjungi laman blog anda selepas anda terbitkan artikel pertama. Jika anda mempunyai program ‘affiliate’, mereka mungkin akan membelinya.

Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai Google Adsense, dimana ada kemungkinan, berdasarkan isi kandungan yang anda letakkan di dalam blog atau laman web, ini akan memberi motivasi kepada pengunjung untuk klik pada pautan anda yang membolehkan blog atau web anda mampu bergerak sendiri hanya selepas berberapa jam.

Bila mereka melakukannya, maka anda akan mula buat duit dan dapat duit.

Anda juga akan dapat indeks percuma dari enjin carian untuk artikel yang anda tulis dimana akan memberi kesan trafik yang lebih tinggi dan menambah pendapatan anda untuk beberapa hari dan bulan akan datang.

Semudah itu je hasil dari pemerhatian saya selama ini. Laluan pintas untuk anda mendapat duit. Apa lagi kasi pecah ar dominasi orang- orang yang terdahulu.

Baca juga:

Leave a Comment

error: Content is protected !!