Web Analytics

Bagaimana Dapatkan Pinjaman Wang Segera Untuk Kecemasan?

Kehidupan kadang-kadang paksa kita perlukan wang kecemasan untuk selesaikan perbelanjaan yang kita tidak jangkakan. Perbelanjaan yang tidak dijangka ini boleh jadikan wang yang kita sedia ada tidak cukup untuk bayar dan maka kita perlukan pergi buat pinjaman wang dengan segera.

pinjaman wang segera

Sebenarnya terdapat banyak masa apabila anda memerlukan wang untuk kecemasan. Sudah tentu ia tidak jadi masalah jika anda ada simpan dana kecemasan yang mencukupi. Tetapi jika anda tiada simpanan wang, maka anda perlukan pertimbangkan buat pinjaman wang segera.

Mana Tempat Boleh Anda Memohon Pinjaman Wang Dengan Kelulusan Yang Cepat?

Terdapat banyak bank di Malaysia yang ada menawarkan pinjaman duit kepada pelanggan mereka. Bank-bank ini biasanya menguruskan pinjaman mengikut garis panduan yang ditetapkan oleh Bank Negara Malaysia (BNM). Jadi syarat-syarat untuk mendapat kelulusan mungkin agak ketat.

Sekiranya anda perlukan pinjaman, anda boleh membuat bandingan pinjaman duit cepat dari bank-bank yang berlainan di laman pinjaman seperti RinggitPlus untuk semak sama ada kadar faedah dan anda dapat memenuhi syarat-syarat yang ditentukan oleh bank-bank itu.

Pinjaman Wang Segera Yang Berlesen di Malaysia?

Jika anda memerlukan pembiayaan dan wang tunai dalam masa yang singkat atau perlukan untuk kecemasan dan permohonan pinjaman peribadi yang standard akan mengambil masa yang lama untuk dapat kelulusan. Dengan ini, anda akan ingin dapat pinjaman yang boleh diluluskan dengan cepat.

Di Malaysia, terdapat juga bank-bank yang menawarkan pinjaman yang boleh diluluskan secepat dalam masa 24 jam saja. Seperti CIMB atau RHB Bank yang ada menawarkan pinjaman peribadi melalui RHB Easy Personal Loan yang boleh diluluskan dengan segera. Boleh anda buat permohonan pinjaman duit segera secara online atau atas talian.

Amaun pinjaman yang boleh anda dapat adalah di antara RM2,000 hingga RM150,000. Apa yang anda perlukan ialah membawa MyKad anda dan kunjungi ke cawangan RHB yang berdekatan dengan tempat tinggal anda.

Apa yang perlu anda tahu adalah walaupun anda boleh dapat pinjaman ini dengan cepat, tetapi pada masa yang sama ia juga mempunyai kadar faedah yang cukup tinggi, iaitu 13.75%! Jadi perlu anda pertimbangkan untuk membuat pinjaman itu dan buat kiraan dengan betul-betul. Pastikan anda mampu untuk bayar balik pinjaman ini tepat pada masa untuk setiap bulan supaya tiada caj penalti yang akan dikenakan atas pinjaman anda ini.

Pinjaman Wang Segera Tanpa Dokumen Dan Slip Gaji

Jika anda tidak dapat kelulusan dari bank untuk membuat pinjaman, maka anda tiada pilihan lain kecuali pergi membuat pinjaman dengan syarikat-syarikat peminjam yang bukan dari bank.

Kebaikan yang anda dapat dengan pinjam dari syarikat-syarikat pinjaman wang itu adalah sesetengah daripada mereka tidak minta sebarang dokumen dari anda. Ini bermaksud anda tidak perlu sediakan slip gaji, penyata pekerjaan dari majikan, borang KWSP, borang EA atau lain-lain dokumen.

Apa yang biasa diminta dari syarikat yang menawarkan pinjaman wang adalah salinan kad pengenalan anda saja.

Selain daripada ini, satu lagi kebaikan ialah tiada sebarang cagaran yang diminta oleh mereka juga. Anda tidak perlu cagar rumah atau kereta untuk dapatkan pinjaman dari syarikat-syarikat ini.

Biarpun anda seorang peniaga, pelajar, suri rumah, aatu penganggur, boleh juga anda mohon pinjaman seperti ini.

Tetapi ada kebaikan memang juga ada keburukan dengan pinjaman seperti ini. Jika anda membuat pinjaman daripada syarikat yang beri pinjaman, biasanya anda akan dikenakan kadar faedah yang tinggi. Mungkin anda perlu bayar faedah setinggi 18% setahun!

Antara syarikat-syarikat pinjaman yang boleh anda pertimbangkan adalah:

 1. MY-IOS
 2. JCL
 3. Emicro

Adakah Selamat Untuk Buat Pinjaman Wang Dengan Syarikat-Syarikat Ini?

Kebanyakan orang akan tanya sama ada ia adalah selamat untuk mereka buat pinjaman dengan syarikat-syarikat pinjaman seperti ini. Syarikat yang disenaraikan di atas adalah selamat sebab mereka adalah syarikat pinjaman wang berlesen.

Jika anda tidak pasti adakah sesebuah syarikat pinjaman itu adalah sah atau along, boleh anda semak di laman Bank Negara Malaysia. BNM mempunyai senarai pemberi pinjaman wang berlesen di laman webnya supaya semua orang boleh buat semakan sendiri sama ada sesebuah syarikat pemberi pinjaman adalah sah sebelum memohon dan menandatangani apa-apa dokumen. Senarai syarikat pinjaman boleh didapati di http://www.bnm.gov.my.

Tidak kira apa cara anda buat pinjaman, ia selalunya adalah idea yang bijak untuk anda dapatkan pinjaman yang paling minimum. Sementara ini anda juga perlu memastikan jumlah yang anda meminjam akan dapat menanggung perbelanjaan kecemasan anda. Dengan membuat pinjaman dalam amaun yang betul, anda boleh mengelakkan untuk membayar lebih banyak faedah dan yuran.

Jadi jika anda mendapati anda memerlukan pinjaman wang segera untuk kecemasan, pertimbangkan apa yang dibincangkan di atas ini supaya anda boleh membuat pilihan yang paling bijak dan paling sesuai untuk anda.

Baca juga:

62 thoughts on “Bagaimana Dapatkan Pinjaman Wang Segera Untuk Kecemasan?”

 1. Sy nk membuat pinjaman utk beli peti ais baru sbb peti ais sy dah rosak .. Dan duit utk pembelanjaan sy ..

  Reply
 2. Saya belum ade kerja baru dapat kerja di ptp johor.. Tapi kehabisan duit… Saya tak ada duit nak beli barang dapur… Sya nak pinjam rm1000.00…sya tak ada siapa² nak tlong.. Sya janji lpas sya dah gaji sya bayar 300 bulanan boleh..

  Reply
   • Salamat petang.Apakah Syarikat ini melakukan Online Process Untuk Pinjaman.
    Saya Penerima pencen perkeso Selama Hayat.Namun Saya Sedang Mengalami Masalah keawangaan.Apakah Syarat2 Kelulusan tersebut?Saya perlukan Rm2500.Untuk tujuan Membayar Sewah Rumah tertungak Serta Bill Api Dan keperluan Harian Jika Ada Baki.terima kasih dan responr Drsyarikat Anda Sangat Bermakna bg sy.

    Reply
 3. Boleh sya pinjam duit rm1000 ka.. Tapi sekarang sya tiada keja.. Harap tunang sya bgi duit belanja sja.. Blh la sya pinjam nnti klu tunang sya bg duit blnja sya bayar la balik duit yg sya mau pinjam ni.. Tpi blh ka sya bayar ansur ansur tiap2 bulan sya bayar rm100.. Smpai hbs tpi layak ka sya buat pinjaman ni slip gaji sya tiada.. Sya mahu pinjam ni pun sbab mau buat model tuk berniaga online sya sendiri..

  Reply
 4. saya ingin mohon pinjaman
  kerna saya tidak cukup kewangan sekarang ini saya harap en cik. Membantu saya dalam keadaan susah ini.bangtuan segera.saya serta kan no akauan maybank.157018826510
  saya amat perlu kan

  Reply
 5. Assalamua’laikum.. sy Norhairulnizam bin tualu. Berasal dari pontian johor. Sy ingin buat pinjaman segera untuk baiki kereta rosak. Kerana Kereta sy satu2nya untuk pegerakan seisi keluarga sy.
  Sy berharap agar puan dapat pertimbangkan permohonan sy .

  Reply
 6. hi bagaimana jika sy ingin mohon pinjaman rm500-rm1000 .sy btl2 urgent ank nak byr yuran universiti dan suami ingin tambahan ruang buat kerja besi (welding)secara kecil-kecilan di rumah

  Reply
 7. hi sya ingin memohon pinjaman untuk buat modal berniaga kecil kecilan dan sedikit untuk bayar balance tunggakan yuran anak yang belajar di ukm saya dan suami dapat i lestari .dokumen x lengkap boleh ka jika nk buat pinjaman antara 500-1000

  Reply
 8. Boli ka saya pinjam wang sebanyak RM1000
  Ja untuk belanja rumah tapi saya tiada kerja saya harap anak kirim saya d Sabah baru saya ada duit untuk bayar saya janji saya bayar Rm150 1 bulan kalau boli la kalau tidak dapat pn tak apa juga

  Reply
 9. Saya perlukan duit untuk buat modal bisnes kecil kecilan dan mahu pindah rumah boleh ke? Saya mahu pinjam dalam rm8000.

  Reply

Leave a Comment

error: Content is protected !!