Misi mencari durian di Balik Pulau

7:25 PM


Salam..

Alhamdulillah, aku dah selamat sampai ke Penang semalam.. Flight sharp kali ni, tak delay, so aku sampai tepat pada masa yang ditetapkan..



Sepanjang perjalanan dalam flight pon aku dapat tidur, tak sempat sangat nak bosan tup tup dah sampai..

Bila aku check passport aku, rupa rupanya tak sampai 3 minggu pon aku balik dari Penang hari tu.. Hampir setiap bulan aku travel Kk- Penang..

Next month for sure kena balik lagi, sebab nak raya kan.. Tiket flight aku guna 'waran tiket' yang pekerja government punya tu.. Dah apply last few weeks lagi, hopefully dapat la tarikh dan masa yang aku request tu insyaAllah..

Ok.. Disebabkan sekarang tengah musim buah durian kan. Alang alang balik kampung ni nak la juga cuba rasa durian tahun ni..
Tapi tahun ni tak berapa nak nak ada sangat buah durian kali ni.. Ada, tapi harga dia memang mahal la..
Tadi saja aku, mak dan akak aku pegi jalan jalan pusing Balik Pulau untuk cari buah durian.. Sepanjang perjalanan ke sana, ada la beberapa buah gerai yang menjual buah durian.. 

Kami singgah 2 gerai je..
Gerai pertama ni aku tak turun pon, mak dengan akak aku je yang turun..
Harga dia boleh tahan mahal juga la dalam Rm25 sekilo..




Kemudian kami singgah satu lagi gerai buah durian.. Kat sini ada yang harganya rm22-rm25 sekilo.. 




Dapat la beli dua biji buah durian dengan harga rm22 sekilo.. Totalnya dalam 3kg = Rm78.. 
Durian ni pon bukannya yang sini punya, tapi mereka ambil dari Pahang..




Mahalnyaaa..
Tapi cukuplah untuk sekadar merasa orang kata kan..


Ok lah. Itu sahaja mau cerita. K bye!



You Might Also Like

2 kata-kata yang comel~

  1. durian sekarang memang mahal2 kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..maybe sbb kurang ada buah kot..tu yg mahal2..cukup sekadar merasa je lah..

      Delete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..