Supplemen Tambahan di bulan puasa

12:04 PM


Salam.. 

 Sempena nak masuk bulan puasa ni, mesti ramai yang tengah mencari makanan tambahan/supplemen untuk kekal bertenaga sepanjang hari..

Bagi aku, 3 makanan di bawah sangat sesuai bagi menambahkan tenaga harian terutamanya kalau tak sempat bangun awal untuk masak sahur..
just grab je, campur susu sikit, kacau kacau dah siap..done!
tak perlu risau lagi kalau terbangun lambat.. hanya dalam masa beberapa minit dan siap bersahur..

nak cuba?

1. ESP - Soy Protein Isolate Powder

Membekalkan tenaga berkekalan dengan protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi

 
 
 

ESP Soy Protein Isolate Powder merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. Ia terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.
  • Protein berasaskan tumbuhan berkualiti tinggi dengan kandungan 14gram protein soya dan 500mg kalsium bagi setiap hidangan ini amat baik untuk kesihatan jantung.
  • Membantu mengekalkan otot, memperbaiki tisu dan fungsi enzim dan hormon yang teratur.
 
 
 
 

2. Cinch Shake Mix

 
 

Campuran Proprietari Protein dengan Leusina Cinch Shake memberi jawapan segera dan sihat kepada persoalan “Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?” atau “Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?”. Cinch Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berkhasiat untuk membantu anda memelihara otot penting serta membuat anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas semasa mengurangkan berat badan.
  • Rasa seakan pemanis mulut dengan khasiat penuh satu hidangan
  • Mengandungi 24gram protein dalam setiap hidangan bagi rasa puas dan kenyang
  • Kandungan serat yang tinggi, 6 gram dalam setiap sajian
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian bagi 21 jenis vitamin dan mineral penting

Ada 3 perasa.. Caffe Latte, Vanilla, dan coklat..
For me i choose, caffe latte dan juga coklat.. Kalau pagi pagi pergi kerja tak minum kopi, tak sah ok.. Jadi Cinch Cafe Latte ni lah pengganti kepada kopi segera yang selalu aku minum...
 
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.*
 
 

3. Meal Shakes

Makanan Segera, Tanpa Curiga

 
 

Dengan gaya hidup yang lasak dan sentiasa berlari aktif, kanak-kanak tidak punya waktu untuk duduk diam menikmati makanan yang seimbang. Sebab itulah mereka perlukan pilihan makanan segera yang baik untuk mereka dengan pilihan kandungan rendah lemak dan rendak glisemik seumpama Shaklee Meal Shakes.
  • Memberikan 19 vitamin dan mineral penting sebagai asas nutrien untuk kanak-kanak yang sedang membesar dan remaja untuk kekal sihat dan kuat
  • Sumber pemakanan serat dan protein terbaik
  • Kaya dengan sumber kalsium
 
 -bukan untuk kanak kanak sahaja, semua orang boleh makan tau!
 
 
nak cuba? contact no ni ye..
SYUHADA - 0135975040 (whatsapp/SMS ONLY)
 
*COD area sekitar KK*
 
 
**bonus : shaker shaklee PERCUMA (stok terhad)
 
 
k bye!
 
 
 



You Might Also Like

2 kata-kata yang comel~

  1. Boleh tahan khasiat 2 produk ni ya
    .
    Insyaallah, kalau badan bertenaga bolehlah kita beribadat dengan mudah kan

    ReplyDelete
  2. Bulan puasa pun dah dekat sangat ni
    .
    Tak sampai sebulan lagi dah nak masuk ramadhan

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..