Pantai Karambunai dan Pantai Tanjung Aru

9:00 AM



Salam..

Just nak share pantai yang cantik-cantik di Sabah dan senang nak pergi..
Last weekend aku pergi ke Pantai Karambunai..
aku pergi time petang..best je lepak tepi pantai time tu..cuaca tak panas, angin pantai yang sejuk dan bunyi ombak yang mendamaikan..Tenang sangat rasa..
sampai terjadi lah sesi luahan hati aku dengan Leha (best fren aku).. Haha..


Pantai Karambunai


Pantai Karambunai


Sabtu lepas pula, aku dengan Atim (housemate aku) ke Pantai Tanjung Aru..
Jarak tempat ni dari rumah aku sangat lah dekat dalam 10-15 minit je bergantung pada trafik jalan..
Lepak dalam setengah jam kat sini..
Main air dengan kaki je, tak plan nak mandi pun..
Memang best..cuaca pon tak panas sangat sebab masih pagi lagi..




Pantai Tanjung Aru
-boleh nampak 2 pulau di situ.. aku tak pasti tu pulau ape..maybe Pulau Gaya dan Pulau Sapi kot..
nampak ada orang main parasailing...hmmm..bila lah aku nak main pulak ni..😂




Pantai Tanjung Aru


Pantai Tanjung Aru


Pantai Tanjung Aru


ini lah antara pantai yang kerap aku kunjungi sepanjang di Sabah ni..
Lagi satu, boleh juga ke Tanjung Lipat.. ada track jogging/basikal mengelilingi pantai yang cantik..
tapi sana area Likas, agak jauh dengan rumah aku..
dulu time houseman bila nak ke Hospital Likas mesti lalu kawasan ni..
hilang stress sekejap..
malahan dari tingkap hospital pon boleh nampak pantai ni dan juga boleh tengok matahari terbit/terbenam yang cantik..
Subhanallah..



ok lah.. itu sahaja yang nak diceritakan..

k bye!



You Might Also Like

0 kata-kata yang comel~

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..