BEN ASHAARI NAK KOREK RAHSIA MEDIA SOSIAL AKU!

7:48 PM


Salam.. 






Okeh, meh kita jawab soalan daripada Abg Ben ni..
Kenapa anda jadi blogger ? 
-Aku jadi blogger since 2008 lagi.. masa ni time matrikulasi..masa tu blog agak famous juga la dan ramai yang buat blog sebab nak cari side income..
dari situ la bermulanya minat untuk menulis blog.. sampailah sekarang.. dapatlah side income sikit setelah bertahun tahun blogging..hehe

antara sebab lain ialah nak kenal ramai blogger lain.. maklumlah keja je, jadi social circle tu limited..haha

Dikatakan sekarang blog tidak lagi relevan dan akan pupus dari internet . Apa pendapat korang ? 
Hmm..Rasanya tak..Blog akan sentiasa kekal dan menjadi sumber utama pembaca mencari info especially review..

Antara blog , Facebook dan Instagram , mana satu medan pengiklanan yang lebih berkesan bagi korang dan kenapa ?
`Bagi aku, setiap medium pengiklanan di atas ada kelebihan dan kekurangan dia..
bergantung kepada pilihan pencari info..


Blogger sering dikaitkan dengan ‘perwira papan kunci’. Bagaimana nak menafikan dakwaan ini ? Apakah yang perlu blogger buat ?
-Dah selalu dengar macam tu..haha..abaikan je..yang penting berblogging macam biasa dan tulis lah apa yang kita suka tapi yang penting kena lah jujur dengan setiap penulisan tersebut..😁



Apakah Facebook dan Instagram anda. Sila letakkan link. Kengkawan nak follow..

 sila lah add kalau sudi di sini..

instagram pula tak aktif sangat.. biasanya berblogging dan berfacebook sahaja..



k bye!

You Might Also Like

2 kata-kata yang comel~

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..