OST dalam drama korea Hwarang sama macam OST dalam drama korea My Girl?

9:01 PM


Salam.. 

sekarang aku tengah layan drama korea bertajuk Hwarang pula..
Last drama korea yang aku tengok ialah Goblin..
The Legend of Blue Sea layan juga, tapi separuh je..tak sempat tengok sampai habis lagi..





malam tadi, terlayan pula drama Hwarang..
tengah cari nak tengok drama ape, dan bila buka folder ternampak beberapa episod Hwarang yang aku download hari tu tapi belum tengok lagi..
apalagi.. layan lah drama ni..pelakon pon ok jugak..
Park Seo Joon (memang aku minat juga), Go Ah Ra (biasa biasa je) dan Park Hyung Sik (tak pernah tengok drama yang dia berlakon lagi)..

aku tengok 4 episod sekaligus malam tadi..
tapi aku ada cepatkan juga lah scene yang aku tak minat dan aku rasa tak affect pemahaman aku terhadap drama ni..haha..

ada sampai satu episod tu aku dengar satu OST dia..
macam familiar je bila dengar..Macam OST dalam drama korea My Girl (lakonan Lee Dong Wook dan Lee Da Hae 10 tahun lepas)..

mula mula ignore je dulu..
tapi bila sambung tengok semula next episod drama Hwarang ni, terdengar lagi OST ni..
Terus aku cari di youtube...Tajuk OST ni --> Bolbbalgan4 - Dream
rupanya bukan aku seorang je yang perasan OST ni ada persamaan dalam OST My Girl..bila baca komen di bawah tu ada yang cakap benda yang sama..haha

not bad lagu ni..aku suka!

jom layan!


OST Hwarang : Bolbbalgan4 - Dream








sama macam lagu di bawah..melodi dia..



OST My Girl: Mario and Nasty -Never Say Goodbye






k bye!


You Might Also Like

3 kata-kata yang comel~

  1. Yup lagu tu memang nak sama macam OST My Girl punya hahaha and Hwarang for me, in the beginning memang best tapi nak last last tu konflik plak. Huhu, tinggal 2 episod jaa lagi.

    ReplyDelete
  2. Lagu Korea kalau translate lirik dia memang menyentuh jiwa...

    ReplyDelete
  3. baca entri ni baru sy tahu pelakon goblin tu rupanya pelakon my girl.. patutla familiar muka hehe

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..