Kundasang Feb 2017: Desa Dairy Farm

12:38 PM


Salam.. 

 Ini merupakan kali yang ke berapa entah aku ke sini..
yang aku pasti, lebih daripada 5 kali dah..
Hampir tiap kali aku ke Kundasang, aku akan ke sini -->  Desa Cattle Dairy Farm..

Antara sebab aku ke sini:
Pertama - aku bawak kawan aku yang 1st time sampai di Kundasang. Ini adalah MUST VISIT place apabila ke Kundasang..
 Kedua- Aku nak beli susu di sini.. lagi murah tau berbanding di KK.. hampir RM2 juga bezanya..
jadi kalau beli di sini lagi jimat lah kan..
Ketiga- aku nak tengok proses memerah susu.. baru kali ni aku tau yang proses memerah susu lembu tu pada sebelah petang iaitu 2.30 petang.. patutlah sebelum ni tak pernah dapat tengok lagi sebab aku selalu datang sebelah pagi..hmmm..
next time ok..next time..

Sepanjang 2 tahun lebih aku stay di Sabah dan selalu ke Kundasang, aku dapat lihat banyak perubahan yang berlaku di tempat ni..dah semakin bertambah cantik dan kemas..
Harga masuk pon dah naik.. Kali pertama aku datang RM3, sampai lah kali terakhir yang aku datang 2 minggu lepas harga masuk dah jadi RM5..
Masa harga masuk RM4 pon aku sempat rasa jugak..haha..

ok layan aje lah gambar di bawah ye..


ramai orang weekend hari tu..
nak masuk pun kena beratur..



dari pintu masuk tadi, kena beli tiket dulu..
kemudian kena drive lagi untuk masuk ke dalam..





inilah tempatnyaa!





kalau dah sampai sini, harus lah mencuba aiskrim gelato dia..
sedap!


beli aiskrim dulu..pastu baru bergerak ke bawah untuk ke kandang lembu/kambing (tak ambil gambar pula)..










saja nak bergambar juga..
walaupun dah banyak kali datang sini..haha


Susu Desa..harus beli juga kalau ke sini..
lagi murah berbanding kalau beli di KK..


ok lah itu saja..

k bye!








You Might Also Like

4 kata-kata yang comel~

  1. kLu leya dtg nnti blh bawak leya pulak ye..

    ReplyDelete
  2. subhanallah, cantiknya view kat sana

    ReplyDelete
  3. teringin nak pi kundasang kalo ke sabah someday huhu

    ReplyDelete
  4. Ye la kan, dah banyak post ni... hehe.. tapi view memang semua menarik-menarik....

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..