Kundasang Feb 2017: The Cottage Hotel

8:00 AM


Salam.. 

boleh baca entri sebelum ini di sini..

Kami menginap di The Cottage Hotel semasa di Kundasang 2 minggu lepas..
Ira dah book siap-siap di Agoda kalau tak salah aku..mulanya aku nak book di Traveloka, tapi tak banyak choice pula yang available pada hari kami ke sana..



Harga untuk satu malam di The Cottage Hotel ialah RM157 (deluxe twin) melalui Agoda..
Harga asal adalah RM180 (weekend)...


Room rates di The Cottage Hotel, Kundasang


2 katil single.. selesa..


toilet bersih (cuma shower je air dia sangat low pressure)
toiletries pon ada disediakan di sini..
tak payah bawak pon tak pe dah..



TV pon ada.. kami tak tengokpon sebab penat sangat..masuk je dalam bilik terus collapse..
gambar di bawah tu waktu kami sampai (malam) dan waktu pagi..


Lobi The Cottage Hotel..


ada WIFI juga..tapi cuma di LOBI sahaja..



segar dan nyaman je walaupun berkabus tak nampak gunung kinabalu..


lorong ke bilik kami..bersih..


dan yang paling penting...


ada BREAKFAST!


breakfast FREE 


Overall, not bad lah stay sini..
harga berpatutan..yang paling penting ialah lokasi yang STRATEGIK..
tempat ni sangat dekat dengan Pekan Kundasang dan Desa Dairy Farm..

sangat sesuai bagi mereka yang nak ke banyak lokasi menarik dan berdekatan di Kundasang ni..

itu sahaja review daripada aku..


k lah bye!







You Might Also Like

8 kata-kata yang comel~

  1. yep sgt bbaloi.. dekat juga war memorial kundsang, the place u should drop by too =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. dkt jgk dgn war memorial kundasang, dah pernah pegi 2 tahun lps ^^

      Delete
  2. View dari bilik cantiknya... tenang mata memandang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la..cantik sgt..dgn cuaca plak sejuk..mmg best..

      Delete
  3. sedapnya breakfast tuuuu. hehe . busyra mmg teringin sngt nak ke kundasang. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bleh thn sedap jgk, busyra..
      datanglah nnti sini..a must visit place kalau ke sbah

      Delete
  4. bestnya pi sana...kalau tempat strategik oklah..best

    ReplyDelete
  5. bestnyaaa.. dah lama teringin nak g sana ni

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..