Travelog Bandung Sept 2016 : Day 3 - Part 8: Dusun Bambu

7:09 PM


Salam..

sambungan dari sini..

Selepas ke Floating Market Bandung, kami meneruskan perjalanan ke Dusun Bambu pula..
hari dah makin gelap.. mulanya kami macam undecided sama ada nak terus ke Dusun Bambu atau tak sebab masa tu dah lambat dan hujan dah mula turun rintik-rintik..
akhirnya kami decide untuk pergi juga ke situ memandangkan takut tak sempat untuk pergi di hari lain..

Sampai di sana, kami berhenti di tempat ni (gambar di bawah)..
Dadan drop kan kami di sini dan dari sini kami naik shuttle van yang disediakan untuk masuk ke dalam Dusun Bambu..


Bambu maksudnya buluh..



dalam shuttle van..
bergegar gambar sebab van tengah bergerak 


dah sampai, kena beli tiket masuk pula..
15K Rupiah seorang + 15K Rupiah untuk kereta (dah bayar di pintu masuk besar Dusun Bambu)



peta kawasan Dusun Bambu
luas juga tempat ni rupanya..




tak banyak tempat yang kami lawat sebab masa ni gelap (tak banyak lampu disediakan)



tempat sarang burung yang femes tu..
gambar tak clear sebab keadaan sekitar gelap T_T




tempat ni pon cantik sebenarnya..
cuma bila dah malam gambar tak berapa clear dan pencahayaan tak bagus..

agak kecewa kami pada hari tu..
tapi.......



bersambung ! 

 





You Might Also Like

0 kata-kata yang comel~

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..