Pengalaman booking flight ticket di traveloka

12:50 PM


Salam.. 

Saja nak share pengalaman booking flight ticket di traveloka..
memandangkan aku dapat cuti 2 mingggu (post housemanship) jadi aku decide untuk balik Penang..
sekarang pula tengah musim cuti sekolah, jadi tiket masyaAllah berkali ganda mahalnya..

harga biasa tiket KK-Penang return dalam Rm300++ je, tapi harga bulan ni jadi sampai beribu ringgit kot..
 
harga tu dah boleh lepas untuk aku ke Korea ke Jepun ke..
tapi disebabkan dah lama juga tak balik (padahal last balik Penang haritu bulan 10), aku kuatkan hati juga untuk balik walaupun harga tiket cekik darah..



harga yang aku cari di skyscanner..
yang ni one way saja tau..



harga yang tertera di apps Traveloka..
murah sikit compared too harga di skyscanner tu..

pilihan aku semestinya lah AirAsia sebab direct flight terus ke Penang..





untuk jimat, aku guna voucher dari Traveloka. dapat diskaun maximum RM80 atau 20% off..



 Harga selepas diskaun..
Jimat la RM80


 dah siap bayar, akan dapat e-ticket/booking number..
booking number untuk flight pon aku dapat tak sampai 5 minit..
dapat je booking number, teruslah aku check in..

aku guna apps Traveloka je lagi senang book melalui handphone..
tak sampai 10 minit dah settle..


so, next time aku boleh lah guna traveloka lagi untuk book tiket flight..Jimat la sikit..

p/s: aku dah sampai Penang..home sweet home😍



You Might Also Like

2 kata-kata yang comel~

  1. mhalnya.. Unni ada dpt murah hari tu tp untuk bulan 3 .. boking mcm ni jgk tp kwn y buat unni tak reti.. kk-penang rm 100 jak

    ReplyDelete
  2. Tudia no 1k trip KK-Penang.. Maklumla cuti sekolah kan..
    Tapi okla Syu dapat diskaun, berbaloi2 ha..
    Thank you sharing the info ya :)

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..