Drama Korea terbaru 2016 - GOBLIN

9:16 PM

 
Salam.. 

 Excited nak share dengan korang drama korea terbaru iaitu GOBLIN..
drama ni baru mula ditayangkan minggu lepas, so baru ada episode 2..




ingatkan aku nak tunggu drama ni dah ada separuh episode or dah habis tapi tak dapat tunggu haha..
jadi aku dah layan 2 episode drama ni..serius best!

nak tau sebab ape?

1) Pelakon best

-Gong Yoo --> pernah berlakon dalam drama famous Train to Busan
-Lee Dong Wook --> memang hero kegemaran aku, minat sejak dalam drama My Girl lagi
-Yoo In Na --> aku memang minat dia, so suka tengok drama dia
-Kim Go Eun --> dia pernah berlakon dalam Cheese in the trap, tapi drama tu aku tengok tak habis..haha..dalam cerita ni watak dia best!

2) genre dan jalan cerita menarik

-genre dia fantasi.. ok, aku memang suka sikit cerita yang genre dia fantasi..macam secret garden dulu kan..

-mengisahkan Goblin (Gong Yoo) yang perlu mencari pengantin perempuan (goblin's bride) untuk menamatkan hidup dia yang 'immortal' dan juga grim reaper Wang Yeo (Lee Dong Wook) yang hilang ingatan yang tinggal bersama dengan Goblin untuk mencari soul yang hilang..
Ji Eun Tak (Kim Go Eun) pernah diselamatkan oleh Goblin semasa dia di dalam kandungan emaknya dan dia digelar 'goblin's bride) oleh hantu yang lain..

*goblin/s bride perlu menarik keluar pedang yang terletak di dada goblin supaya dia dapat menamatkan immortal life
* Lee Dong Wook mencari Ji Eun Tak kerana dia tak patut dilahirkan di dunia, tapi disebabkan dia ada nama jadi agak sukar tugas dia..
*Sunny (Yoo In Na) so far hanya lah owner kedai ayam yang mengambil Ji Eun Tak kerja sebagai part timer. owner yang sangat cool dan sempoi ! dah lama tak ada customer datang kedai dia haha



screenshot scene dalam drama Goblin



Kim So Hyun datang sebagai cameo
-cantik rambut dia time ni


scene ketika Goblin selamatkan mak Ji Eun Tak aka goblin's bride (episode 1)




scene goblin dan Ji Eun Tak di Canada..
-keluar guna pintu di Korea dan buka pintu sampai Canada


scene wanita misteri yang membantu Ji Eun Tak


scene Sunny di kedai ayam yang dah lama ada pelanggan..
owner yang cool dan cantik 


 
 scene goblin dan grim reaper yang selalu bergaduh even tengah makan pon boleh bergaduh ๐Ÿ˜‚


 scene mereka datang selamatkan Ji Eun Tak dari along..




goblin tengah marah dengan mata yang merah dan berair..๐Ÿ˜“


jom layan ost pulak..
ost pon best tau..haha..

  
Chanyeol & Punch – Stay With Me





nak tengok mana?



 ok lah..
itu sahaja review aku..


k bye!
 



You Might Also Like

0 kata-kata yang comel~

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..