Travelog Bandung Sept 2016 : Day 3 - Part 2 : Farm House

10:52 AM




Salam.. 


sambungan dari sini..

 Tempat pertama yang akan kami singgah ialah Farm House, Lembang.

 jalan menuju ke sana..banyak tuk2 di sini..

Tak sampai 45 minit perjalanan kami dari Zodiak Hotel ke Farm House..walaupun ada juga la macet sedikit..

 tempat parking di Farm House.
ramai la juga orang walaupun weekday..


tiket masuk ke Farm House yang berharga 20k Rupiah..



Siap parking, sebelum masuk ke Farm House tu ada kiosk untuk redeem susu dengan menggunakan tiket masuk tadi..


Boleh pilih nak perissa susu yang mana korang suka..



dah siap redeem susu, terus lah masuk ke dalam..
cantik dan tenang je tempat ni..


Aku pilih susu perisa COKLAT..
sedap jugak lah!



Bergambar dengan ahli sihir yang ada di situ..

supir kami Dadan yang ambilkan gambar..
kali ni dia cakap dia nak ikut kami masuk sekali untuk ambilkan gambar..
syukur sangat..haha..thanks Dadan!

 -jangan lupa letak tips dalam box tu ye!






Cantik kan rumah kecil ni?




rupanya kedai souvenir..
ada banyak benda yang cute miut dalam ni..
nasib baik tak terpengaruh untuk beli..





 kat belakang kedai sovenir ni ada taman kecil ni pula..
 nampak tak ada love lock dekat pagar situ?
teringat Korea pulak tetiba..



nampak je tempat cantik/comel sikit mesti nak bergambar..







love lock tu terdapat di sepanjang pagar yang menuju ke atas tu.. 





kita zoom sikit..



 ada kedai jual sosej bakar..
kami tak beli pon..perut full dah minum susu tu..




 banyak sangat basikal comel kat situ, buatkan aku nak bergambar dengan basikal-2 tu..



 ni tak tau rumah apa..nampak macam rumah ala ala british sikit..





korang layan jelah gambar..
tak ada idea nak tulis ape dah..haha





































last picture..semestinya bergambar di Rumah Hobbit!





next, kita ke Tangkuban Perahu pulak!

k bye!


You Might Also Like

1 kata-kata yang comel~

  1. Semua tempat dalam Farm House ini cantek jer..jenuh la nak bergambar.hehe

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..