Travelog Bandung Sept 2016 : Day 3 - Part 1 : Breakfast dan tempat menarik di Bandung

11:16 AM


Salam..

entri sebelum ni tengok SINI..

Day 3 bandung

Bangun pagi, mandi, solat dan turun breakfast dalam pukul 6.20am macam tu..

BREAKFAST DI ZODIAK HOTEL (DAY 2)




 Ada bihun goreng, nasi putih, tahu goreng, dan telur dadar..
-rasa dia biasa je..
-bihun dia tak best sebab keras sikit dan tawar..


kena makan banyak sebab banyak nak pergi banyak tempat nanti..


Dah siap breakfast, naik bilik lepak-lepak sambil google tempat-tempat yang bakal kami pergi nanti. 

Tepat jam 9am, kami turun ke lobi hotel untuk ke destinasi seterusnya di hari ke3 kami di bandung.
dibawah ni adalah senarai tempat yang kami pergi hari tu..


TEMPAT MENARIK DI BANDUNG


Entrance Fee : 20k Rupiah
Parking: 15k Rupiah (seorang 5k rupiah)
-boleh redeem milk/sosej

Entrance Fee: 200k
Parking : 20k Rupiah  (seorang 8.3k rupiah)

Entrance Fee: 15k Rupiah
Parking : free
-dapat redeem kuih (tempe grg, pisang grg, tahu grg)

-Minum kopi 25k Rupiah (share 2 org, harga asal 50k)

Total makanan : 149.500 rupiah (3 org)

6) Floating Market
Entrance Fee : 15k Rupiah
 Parking : macam free
- dapat air percuma segelas

7) Dusun Bambu
Entrance Fee: 20k rupiah
 parking : 15k Rupiah (seorang 5k rupiah)

8) Rumah Mode
Shopping 3 blouse + 1 seluar+ 1 pen = 672.5k rupiah


ini antara tempat yang kami pergi..cerita setiap tempat aku akan up next entri ye..

k bye!





You Might Also Like

1 kata-kata yang comel~

  1. sedapnya sis... makanan kt sana mmg bestkan... akak suka nasinya... lembut sgt.... kata kwn nasi putih kt bandung lain, sbb ada cara masaknya....

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..