Travelog Bandung Sept 2016 : Day 2 - Part 2 : Factory Outlet, Makan Batagor, Dinner di Zodiak Hotel

9:04 PM


Salam..

Entri sebelum ni tengok SINI..

Dah siap makan, kami gerak ke factory outlet pulak. 
Kami ke heritage dan beberapa factory outlet berdekatan situ.


Kami masuk cuci mata je. Tak mampu dah nak bershopping lagi..haha



MAKAN BATAGOR DAN OTAK OTAK DI  GERAI TEPI JALAN




Sekitar factory outlet ada makanan yang dijual di gerai-gerai kecil tepi jalan.. 
Kami fikir 2 kali jugak nak makan situ tapi akhirnya decide utk makan situ jugak sebab bila fikir balik bila lagi nak cuba makanan yang dijual di tepi-tepi jalan macam ni.


Gerai Batagor yang kami singgah


 Gerai jus buah-buahan..
ada alpukat (avocado) dijual di sini..


Kami mencuba batagar dengan otak otak.. At last dapat juga kami cuba jus alpukat yang sangat cepat habis kalau kat kedai makan.


 muka excited dapat makan di gerai tepi jalan..
time ni supir kami tunggu dalam kereta je..



Batagor..
ada tauhu, pastu apa lagi ntah..tak tau nama..sedap jugak lah..





YEAYYY!! dapat minum jugak jus alpukat!


 rasa dia sedappp..


Otak- otak dah sampai..

kami pilih 2 jenis..
satu panggang/bakar satu lagi goreng..



 Otak otak yang digoreng..


Otak otak yang dibakar/panggang..

kecik je isi dia..tak banyak sangat..yang ni aku tak cuba..aku cuba yang goreng je..Boleh tahan la rasa dia.. tak tau nak describe camne..haha


DINNER DI ZODIAK HOTEL



Then balik hotel..Ingat nak beli makanan kat kedai depan hotel je..Dah sampai dalam bilik, haraplah nak keluar balik..

 Dinner kami order dekat hotel je..senang kerja..
 order, pastu tunggu dalam 30 minit dah ready boleh makan..



 Antara menu yang ada..

nak order nasi ayam penyet tapi dah habis..
jadi order nasi goreng je..


Azie order spaghetti - sikit sangat portion dia..

aku dan fatin order nasi goreng..
Aku punya nasi goreng gila, Fatin order nasi goreng kebun kawung..

Total kami spend untuk dinner around 160K rupiah kot termasuk tax..
mahal macam kami makan dekat kedai ni je..

itu ajelah untuk hari ke-2 kami di Bandung..shopping sahaja..



k bye!




You Might Also Like

3 kata-kata yang comel~

  1. Aah la portion Spaghetti tuh sikit jer..kenyang tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sure pulak..sbb kwn yang mkn spaghetti tu, dia mkn lmbt..kami dh tido time tu..haha

      Delete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..