Anda Job Seeker? Ada 10,000 Jawatan Kosong Kerajaan untuk anda pilih!

8:59 PM


Salam.. 

Entri ini khas untuk job seeker atau orang yang sedang mencari pekerjaan terutamanya dalam bidang kerja kerajaan.. Memang susah kan nak cari kerja? walaupun sesetengah orang yang sudah mempunyai ijazah, tapi masih ada kurang bernasib baik di luar sana yang belum mendapat kerja tetap..Saingan semakin meningkat saban tahun..Begitu ramai juga yang perlu bertungkus lumus untuk memastikan mereka lah yang layak mendapat jawatan yang dipohon..

Berdasarkankan statistik pada tahun 2015, terdapat 30 000 orang telah hilang pekerjaan samada dipecat atau kerana syarikat yang mereka kerja sudah gulung tikar..Kadar penggangguran di Malaysia meningkat sebanyak 3.9% saban tahun.. Ini statistik tahun lepas, kalau statistik tahun ni mesti lagi membimbangkan daripada tahun sebelum ni..
Berapa ramaikah yang menganggur? Rakyat Malaysia ada 30 juta orang, jika 3.9% menganggur, bermaksud jumlah keseluruhan penggangur ialah seramai 1.2 juta orang.. Jumlah yang sangat ramai..Banyak faktor-faktor penyebab meingkatnya kadar pengganguran di negara kita seperti faktor ekonomi, pelabur asing lari, kejatuhan harga minyak dan lain-lain faktor ekonomi. Selain itu faktor terlalu memilih pekerjaan juga menjadi punca utama makin ramai orang menganggur.
Di sini aku nak kongsikan satu laman web yang sangat berguna untuk para job seeker mencuba nasib untuk mencari peluang pekerjaan di sini..Laman web untuk mencari jawatan kosong ini menyediakan lebih daripada 10,000 jenis kerja kosong yang anda boleh mohon. Oh ya, website ini sangat bagus dan telah membantu ramai orang mendapat pekerjaan yang mereka impikan. Mungkin ramai di luar sana masih menganggur kerana tidak menjumpai pekerjaan, atau tidak mendapat tawaran kerana tidak menjumpai sumber untuk mengisi jawatan kosong yang sesuai.. 
Government.My juga menyediakan jawatan kosong kerajaan  dan memberi anda peluang untuk memohon kerja kerajaan dengan lebih mudah dan effektif. Oh ya, kerja kerajaan adalah satu peluang kerja yang sangat menarik dan menjamin masa depan. Jika anda mencari security dalam pekerjaan, silalah apply dan memohon jawatan kosong kerajaan..
Antara kerja kosong yang popular dan senang untuk dimohon di laman web Government.my adalah jawatan kosong Universiti Kebangsaan Malaysia , jawatan kosong FELDAjawatan kosong IKIM dan jawatan kosong kemas.. Antara kelebihan jika anda apply pekerjaan dengan website ini adalah penerimaan dan serapan masuk kerja lebih tinggi kemungkinannya.
Jadi, silalah lawat ke laman web yang dinyatakan di atas jika anda memang tengah mencari jawatan kosong terutamanya dalam kerajaan..Banyak faedahnya bila kita bekerja dalam sektor kerajaan..
semoga berjaya!

You Might Also Like

1 kata-kata yang comel~

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..