Short Escape to Beaufort & Sipitang - misi mencari satay (part 2)

10:56 AM


Salam..

Dari Beaufort, kami bergerak ke Sipitang pula untuk mencuba satay di Sipitang..
Sampai di sana, kami singgah di masjid dulu untuk solat jamak sebeluum bergerak ke Esplanade Sipitang..

Di Esplanade Sipitang, terdapat banyak gerai menjual satay di situ..Korang boleh pilih je yang mana korang nak..






Kami cuba satay di satu kedai ni, not bad jugak lah..


 Lupa dah nama kedai tu..
kedai yang betul betul berdepan dengan meja kami ni..


 
Satay ayam & daging


 Kami order beberapa cucuk satay je..
masa ni masih kekenyangan lagi..
just nak cuba je satay kat situ sebenarnya..


rating aku untuk satay sipitang 4/5



 kalau makan satay je tak bestlah kan..
kena lah makan dengan ais kacang yang best ni..
makan time cuaca tengah panas, memang sangat nikmat..



 gambar agak gelap sebab menghadap cahaya matahari..
just nak cakap, kat belakang tu ada laut..haha





Gambar sekitar  Esplanade Sipitang..
sempat aku ambil sambil menunggu satay siap untuk ditapau balik ke KK..




itu sajalah misi kami mencari satay di Beaufort & Sipitang ..






masa balik tu sempat singgah sekejap dekat Hospital Sipitang.
mana tau nanti kena campak buat MOship kat sini..
mintak simpang lah! huhu



k bye!








You Might Also Like

0 kata-kata yang comel~

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..