Short Escape to Beaufort & Sipitang - misi mencari satay (part 1)

11:46 AM


Salam.. 


Last few weeks sebelum masuk posting baru, aku ke Beaufort dengan Pika dan Leha..
Kononnya sebelum tu macam nak pergi jauh sikit, Sandakan ke Kuching ke..
Last last kami pilih Beafort je sebab tak cukup masa..

 Pika yang drive.. Aku postcall masa ni, bahaya kalau drive..haha

Kami gerak dalam pukul 10 pagi macam tu..Perjalanan ke Beaufort dari KK tak lama, lebih kurang 1 jam 45 minit ke 2 jam sahaja..depend on speed ko juga lah..Kalau laju, lagi cepat lah sampai..

Sesampai di Beaufort, waktu pon dah tengahari, jadi kami singgah makan di situ dulu la..Abang Pika ada recommend satu tempat best nak makan area situ......

Brunei Satay House II   !!

Katanya sate dekat situ sedapp..
So, apalagi kami lunch sate la hari tu..
dan nasi ayam situ pon katanya best juga...kami ingatkan kedai yang sama, jadi kami order nasi ayam dia juga..hmm..rasanya kurang best lahh..
rupanya nasi ayam tu di kedai lain..


 Lunch kami.
Nasi ayam + satay ayam



 Satay dia not bad lah..
first time aku makan, aku rasa tak best sangat..
tapi last week aku makan satay sini lagi..terasa lagi sedap dari kali pertama aku makan tu..
- Leha suka satay dia, dia cakap kuah dia sedapp


 Nasi ayam pula besar portion dia.. kami kekenyangan makan satay,so tak dapat habiskan nasi ayam ni..
kalau makan time tengah lapar, maybe boleh habis sepinggan sorang ni..


Selepas makan, kami gerak pula ke Sipitang dengan misi mencari satay sedap di Sipitang pulak..


yang tu next entri lah ye..

k bye!







You Might Also Like

3 kata-kata yang comel~

  1. sipitang terkenal dgn sataynya.. belambak gerai yg jual satay tinggal pilih sja.. wana nak. bgtau tmpt satay sedap adlh jinoh sate atau lan satay.. try la nnti ya.. wana mbesar dgn satay drang so tau tastenya mmg sedap gilaaπŸ‘πŸ‘πŸ˜πŸ˜

    ReplyDelete
  2. sedapppp.. dkt damansara ada sate gemok.. mmg gemok2.. ni sipitang. dgn damansara. hmmm.. saja cerita. hehehe

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..