Dinner di Restoran Monrods, Kulim

11:36 AM


Salam.. 

 Ni cerita 2 minggu lepas punya.. Time aku balik beraya di Penang..Kami makan di Restoran Monrods, Kulim..
Teringin nak makan di sini, sebab masa aku di KK, aku ternampak kedai makan ni di fb..
Alang alang dah balik Penang, jom lah cuba kan..

Kebetulan masa ni, kami sekeluarga masih lagi bercuti..
Satu family la makan sini..HEHE

Mulanya sesat juga kami nak ke sini.. Rupanya senang aje.. Nampak stesen minyak Petron, belakang situ je kedai nya.. Dari jalan besar dah nampak signboard Monrod ni.. Tapi kami pergi time malam, tu yang terlepas pandang signboard kedai yang besar tu.. HAHA

Antara menu yang ada..











Nanti aku share kan menu yang kami order malam tu..


 Sementara tu, jom tengok kawasan dalam restoran ni..

 Dapur mereka.


 Belakang tu ada tempat orang dok nyanyi..
bukan setiap masa la..macam dalam 30 minit sekali..



 

Tak lama lepas order, makanan pun sampai..


 Apple asam boi..
Sedap! Adik aku minum 2 gelas kot..


 Nasi Ayam Madu..

Ayah aku yang order menu ni..
aku rasa sikit..not bad lah..
Portion dia sangat lah banyak..
Lama ayah aku makan, tak habis habis gak..


 Lamb Chop..

Menu adik & akak aku..Daging dia liat sikit..



 Chicken Chop..

Aku & mak aku order menu ni..Sedap!
Aku order mushroom nye, mak aku order black pepper..
Black pepper lagi sedap tau!
 


Jom makan! nyummsss






 Licin juga semua makanan kami kerjakan..HAHA..


Bagi aku, not bad lah makan sini..

 Aku bagi rating 3.5-4 /5

Maybe next time boleh la ke sini lagi..

 Nak tau alamat, boleh tengok sini --> Restoran MONrods Kulim


bye!


You Might Also Like

2 kata-kata yang comel~

  1. owh igtkan syu orang sini.. restoran ni dekat jugak laa dgn kawan rumah husna..:D

    ReplyDelete
  2. i'm really enjoying this article and layout of your blog. It's a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often.

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..