Beli Kaspersky Antivirus di Lazada

4:11 PM


Salam.. 

3 hari lepas aku shopping lagi di Lazada..
Kerap juga aku shopping online baru baru ni..semuanya gara gara shopback ni..haha

Aku beli banyak benda juga lah..
salah satunya antivirus untuk laptop aku ni..
Hampir setahun lebih dah Kaspersky Internet Security aku expired.. Last version 2013 punya..

Sebab sayangkan laptop aku, jadi aku beli lah antivirus baru..haha
Biasa aku beli activation code je, lagi murah..Tapi supplier tu dah tak jual sekarang jadi aku beli kat Lazada je lah..senang sikit..

survey punya survey jumpa lah yang aku berkenan..
Aku ambil yang harga paling murah.. RM92 (tak termasuk kos pos).. Postage fee RM5.30 pula..




Jadi total dalam RM97.30 lah.. tapi dapat cashback semula..jadi tak terasa rugi sangat lah..



Beli 3 hari lepas, hari ni dah sampai barang.. Cepat juga servis dia..aku tak expect sampai dalam 3 hari sebab aku postkan ke alamat di Sabah.. Tak sangka cepat juga sampai..


 Dalam kotak ni ada CD, user guide, kad activation code




sampai aje..terus aku uninstall kaspersky lama, dan install yang baru punya..
laptop aku takde tempat letak CD, jadi aku download je yang online di sini..
terus install dan masukkan code..
terus scan..tup tup..ada trojan..dah agak dah..mesti ada virus dalam laptop aku ni..sebab slow semacam je..
once dah disinfect virus tu, dan full scan.. terasa ringan je laptop aku..
dah tak slow macam dulu lagi..

so, next time boleh la aku beli antivirus di Lazada lagi..
memang puas hati!

k bye!



You Might Also Like

1 kata-kata yang comel~

  1. The best antivirus ni. Zie pun guna benda alah ni gak utk personal computer

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..