Short Escape ke Kundasang PART 3 : Hounon Ridge Farmstay & Camping

11:55 AM


Salam..


 Lepas dah puas bergambar di Tree of Hope, kami tengok jam, masih awal lagi..
Baru pukul 10 pagi macam tu..
Mulanya kami ingat nak check out dulu then baru pergi ke Hounon Ridge Farmstay & Camping sebab tempat ni menghala ke arah jalan balik kami..

Tapi disebabkan masa untuk check out pada 12 tengahari dan masa tu masih awal jadi kami decide untuk terus je ke Hounon Ridge Farmstay & Camping dulu..

Jalan ke sana, semestinya menggunakan map yang disediakan di fb:Hounon Ridge Farmstay & Camping..

Map ke Hounon Ridge Farmstay & Camping

Nasib baik berjaya sampai juga..
Cumanya kami terlajak sikit, dan nasib baik tak terlalu jauh terlajak..
Sebab kami terlepas satu lorong kecil kat situ..

Bila terlepas satu lorong tu, terasa pelik je kenapa jalan makin menurun dan bukannya makin menaik..
jadi kami stop kejap dan tanya local kat situ dan ternyata kami dah tersalah jalan..
Berpatah balik kami ke sana..

Jalan ke sana ok lah, not so bad..
Kebanyakannya bertar, cuma ada la tempat yang jalan nya berlubang sikit..
Memang kena bawak kereta berhati-hati lah..



 Hounon Ridge Farmstay & Camping
 (dari arah depan)


  Dari sisi..
Cantik bangunan dia..



Kami cuma jalan-jalan sekitar sini..
Bergambar dan menikmati udara yang segar dan pemandangan yang cantikk...



Tempat ni sesuai sangat untuk berehat dan mereleasekan stress..


Time kami pergi ni ada satu kumpulan pelajar sekolah yang mengadakan aktiviti di sini.


Mintak tolong mereka ambilkan gambar kami..







Cuaca pun dah makin panas masa ni..
Kabus pon semakin menutupi Mount K..


 
 Nasib ada kafe di sini..
Jadi kami singgah beli air kat sini..
Ada makanan juga dijual di sini..
Tapi kami minum je..


 Wefie bersama Mount K..







 

 Posing terakhir sebelum balik..
Next time maybe boleh datang sini lagi..
Best kalau datang berkumpulan dan ber BBQ di sini..

InsyaAllah, kalau diberi kesempatan untuk datang ke sini lagi..



 Latest room rates..


Ok, bye!





You Might Also Like

4 kata-kata yang comel~

  1. hi, salam sejahtera, saya ingin nak tau macam mana dengan condition jalan masuk dan keluar...kereta myvi mampu masuk tak? terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam. jalan dia ok jgk lah..myvi boleh insyaAllah..kereta axia pon bleh sis..

      Delete
    2. risau sebab tidak biasa dgn jln yg adventure sangat, terima kasih banyak banyak~

      Delete
    3. ooh yeke..insyaAllah ok..yg pasti pandu dgn berhati-hati lah ye..^^

      Delete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..