Short Escape ke Kota Belud PART 1 : Pantai Rang Bulan

1:40 AM


Salam..

Last week buat random & adhoc plan lagi..
Hari sabtu last week..Kebetulan aku & Leha off day..Mira pula oncall (houseman oncall start pukul 6 petang).
Jadi pagi tu kami pergi hiking di Bukit Kopungit. (nanti kalau rajin aku share story)
After hiking, tak tau nak buat ape dah..
Jadi tetiba aku dan Leha plan untuk ke Kota Belud..
Then check la schedule houseman group aku, nak tengok sape lagi yang free hari tu..
Si Seong pulak postcall, dan kami ajak dia ke sana sekali..

Jadi escape kali ni kami bertiga (aku, Leha & Seong) ke Kota Belud..
Ape yang ada kat KB aka Kota Belud ni?

Mula-mula tu nak ke sana kononnya nak main banana boat. Tapi dah sampai lambat, jadi sightseeing je lah kami hari tu.

Aku siap google lagi tempat menarik di Kota Belud..
Haa, ni lah hasil carian aku.
Kami pergi ke semua tempat tu..


 Kampung Tambulion



 Pantai Rang Bulan




Kampung Buah Pandai


credit to :ilovesabah.info



Ok, first kami ke Pantai Rang Bulan dulu..
Haa..macam mana nak ke sana?

google maps je..senang..insyaAllah sampai..




Bila dah sampai tu..Subhanallah, cantik sangat pantai ni..
Tak tahu pon pasal kewujudan pantai secantik ni Kota Belud..
walaupun dah hampir 2 tahun aku di Sabah..

apa lagi..bergambar lah kami di sana..



 Air laut kebiruan yang sangat cantik..


Pantai pasir yang sangat putih..



Siap nampak anak ketam berlari-larian lagi..



Ini first tempat yang kami berhenti..
Tak ramai orang kat sini..nampak ada satu keluarga tengah berpicnic kat sini..


 
Abaikan perkataan tu (hanya group ortho kami saja yang faham)



Dari kejauhan, nampak ada jeti kat situ..
Macam best je kalau dapat bergambar di jeti tu..



Jalan sepanjang pantai tersebut..
 


 Kami siap berhenti di tepi jalan lagi untuk bergambar kat sini..
Tetiba teringat Bohey Dulang.. (maaf, gambar background tak berapa clear)







Haa..inilah jeti yang kami nampak dari jauh tadi..
Cantik sangat tempat ni..





















Next time akan ke sini lagi kalau free..
Jarak lebih kurang 1 jam setengah sahaja dari KK..


boleh baca juga Short Escape ke Kundasang.


You Might Also Like

1 kata-kata yang comel~

  1. cantiknya pantai tu.

    Jom sertai giveaway kami http://alyasygsanda.blogspot.my/2016/05/giveaway-nalmr-blog-featuring-sassyrose.html, banyak hadiah menarik untuk dimenangi.

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..