Travelog Vietnam - Day 3 # Part 5 : Mui Ne Half Day Tour - White Sand Dune

1:14 PM


Salam..


Dalam entri sebelum ni, kami sempat singgah di Fishing Village semasa dalam perjalanan ke White Sand Dune ni..

Sepanjang perjalanan ke sana, cantik sangat pemandangan di kiri kanan jalan..

Tak sure tu pokok ape..
Banyak lembu berkeliaran di sini..





 Dalam jeep..
Time dah nak sampai ke tempat yang dituju..








Sampai juga akhirnya..


Di sini, korang boleh pilih sama ada untuk berjalan kaki atau menyewa ATV..
Kalau tak salah ingat, kami naik ATV ni dengan harga 300 K VND selama 30 minit untuk 2 orang..

Harga ditawarkan mengikut masa.. Lagi lama masa yang korang ambil, lagi mahal lah..
Tapi maksimum macam 1 jam saja lah..

Mulanya kami ingat nak jalan kaki je, tapi rugi sebab tak boleh berjalan jauh nanti sebab padang pasir ni besar sangat..
Naik ATV hari tu pon tak pusing semua tempat..


ATV yang disediakan di sini..

Jangan risau kalau korang tak berani nak bawak sendiri ATV ni, sebab ada sorang pekerja yang akan bawak korang..



 Masa ni Anis yang bawak ATV ni..
Macam bawak motor je..Tak pandai bawak pon takpe, orang tu yang tolong betulkan handle ATV tu..



Sempat lagi aku berselfie..







Nampak luas kan kawasan ni?






Kami berhenti kejap kat sini..
Time untuk ambil gambar dan posing..

 Nampak tak tasik kat depan tu? Cantik sangat...







Lebih kurang 3-5 minit berhenti kat tempat tadi..
kali ni turn aku pula yang bawak ATV tu ke tasik nih..





Berhenti sekejap untuk bergambar lagi..



















Dah puas bergambar kami singgah ke satu kawasan lagi then dah cukup 30 minit..
Terus brader tadi yang bawak ATV ni time balik..
Takut kami melencong ke tempat lain lah tu..


 


Disebabkan orang lain belum sampai lagi, kami menunggu lah di dalam kafe ni..
nasib baik ada tempat untuk duduk juga..



Tak tau ape ni..
Saje ambil sebab nampak unik..



video

kualiti video tak bagus..amatur la katakan..


Next, kami ke Red Sand Dune untuk tengok sunset pula..



You Might Also Like

1 kata-kata yang comel~

  1. alahai cntiknya view ;) nak nak warna langit tu
    alhamdulillah berpeluang ke sana

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..