Travelog Vietnam - Day 2 # Part 9 : Valley Of Love (Dalat)

8:47 PM


Salam..


After ke Flower Showroom, kami ke Valley Of Love pulak.
Tempat ni macam taman rekreasi cuma bezanya taman ni khas untuk couple/pasangan..




Tapi, jangan risau, sesiapa pun boleh masuk ke sini..
Tak silap aku macam ada bayaran yang dikenakan tapi aku tak sure berapa pulak..
Sebab kami punya tourist guide tu dah bayarkan..

Okay, jomlah layan gambar yang kami ambil di sini..
Cantik tempatnya..

Peta & aktiviti di Valley Of Love (Dalat)













Hiasan burung merak^^



Korang boleh tunggang kuda juga di sini, bayaran tak pasti lah ye..




With mickey and minnie mouse







  Taman ni luas dan besar, boleh naik kenderaan di atas tapi dikenakan bayaran..
macam 50 000 VND & kena ada at least 10 orang sekali naik..



  LOVE ^^





  Fish massage pon ada di sini..


  Cantik tasik di belakang tu..
Tapi kami malas nak turun ke bawah..
Haha




 Bergambar dari jauh je..





selfie dulu sebelum balik ^^
 





Kedai souvenir di luar Valley Of Love




 Keychain ikan yang comelss..
Tengok je, kami tak beli pon..



----

Lepas tu, kami bergerak untuk shopping pula. Kami berhenti di satu kedai di Dalat. Kedai ni ada
menjual kopi vietnam, serbuk teh dan pelbagai jenis dried food. Contoh dried food yang ada di sini adalah strawberry, kulit buah limau, kiwi dan banyak lagi. Kita boleh try sample yang disediakan di sini. Kopi dan teh pon korang boleh rasa dulu sebelum beli .



 Teh dan kopi yang kami cuba..


 Dried food yang aku bagitahu tadi..


Di sini, aku ada tulis dalam entri sebelum ni kopi ape yang aku beli.


Jadi sini sajalah Dalat City Tour kami untuk hari ni . Bermula daripada pukul 8 pagi sampailah ke 4 petang. 
Kemudian semua tourist dihantar ke hostel/hotel/guesthouse masing.

Kami tak terus balik ke guesthouse, kami mintak diorang hantarkan kami ke Crazy House. Tempat ni antara yang wajib korang pergi kalau datang ke Dalat.
Ok sambung next entri ya.


You Might Also Like

2 kata-kata yang comel~

  1. seronoknyaaaaa travell x pernah merasa lg huhu

    ReplyDelete
  2. interesting!! key chain kait tu cute betull!!

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..