Travelog Vietnam - Day 2 # Part 2 : Dalat City Tour

11:29 AM


Salam..

Lepas dah selesai mandi, solat, dan bersiap (dapatlah berehat sekejap) kami pun turun ke bawah untuk sarapan..
Kami makan instant maggi dan coffee yang dibawa dari Malaysia je..
Kat Dalat ni bukan susah nak cari makanan halal, tapi memang tak ada pun sebenarnya..

Makan maggi 2 minit je ^^


Teh apa aku tak tahu lah..
Takde rasa langsung..

Sementara menunggu maggi kami masak, owner guesthouse pun tanya lah kami nak ke mana hari ni..
Dia cakap dia ada sewakan motosikal dan juga ada sediakan pakej Dalat City Tour..

Kami pun apa lagi, terus lah tengok pakej yang disediakan tu..

 Ada banyak pakej yang disediakan.
Kami pilih pakej based on tempat mana yang kami paling nak pergi..

Sambil tu tengah berfikir, sama ada nak sewa motosikal ke amik pakej je terus..
Kalau amik pakej, kami akan ada tour guide (english speaking) dan naik van..

Akhirnya kami decide untuk ambil pakej je.. Senang sikit, nak jalan sendiri pula bukan lah tahu jalan pun..


Pakej yang kami pilih.
Dalat City Tour 1.
Harga Pakej 200 000 VND ~RM40

Kami mintak diskaun since kami stay situ kan, dan owner kasi harga 160 000 VND ~ RM32 
Yeay ! Ada penjimatan di sini..

Van akan datang pick up kami dalam pukul 8 pagi..
Jadi kami sambung breakfast sambil menunggu van datang..


 
 Anis fokus je minum kopi..



 Alhamdulillah, kenyang..
Sampai licin kami makan..

Jadi la sebagai tenaga untuk separuh hari..


 Jadi hari ni, kami akan melawat :

- Bao Dai Summer Palace
-Dalat Church
-Robin Hill -> naik cable car yeay!
-Truc Lam Zhen Meditation Monastry
-Tuyen Lam Lake
-Datanla Waterfall -> naik roller coaster !
-Flower Showroom
-Shopping


nantikan next entry...



 

You Might Also Like

5 kata-kata yang comel~

  1. woww best2 . nnti update semua yeeee tempat tuu

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  3. Hi ... Jalan-jalan dari Segmen Ucing Nak URL ... Jangan lupa singgah jalan-jalan kat SiNi dan Join contest kat SiNi ... Semoga sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki ... Maaf xsempat blog walking bulan lepas ...

    ReplyDelete
  4. Stress jgk kan kalau ssh nk cr mknn halal ni , tp pengalaman tu best .. Hepy oliday

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..