Travelog Vietnam Ogos 2015

11:53 AM


Salam.. 

 Alhamdulillah, sampai juga aku dan kawan aku (Anis) ke Vietnam..
Sebelum ni hanya rancang je, tapi belum pasti nak pergi ke tak..
Walaupun banyak dugaan sebelum berangkat ke sana, tapi akhirnya dapat juga kami jejakkan kaki ke Vietnam..
Kali ni kami pergi berdua je. Tak berani nak ajak orang lain sebab tak sure jadi ke tak pergi sebelum ni sebab takut tak dapat cuti. Once cuti dah approved, nak ajak kawan2 lain pon tak boleh sebab diorang pon kena lah apply cuti awal-awal jugak..
Takpe, next trip kami ajak ye!

Dalam entri ni just nak share itinerary kami sepanjang di Vietnam selama 5 hari 4 malam..
Kami ke tiga tempat di Vietnam iaitu :-

- Ho Chi Minh
-Dalat
-Mui Ne


-Sampai ke Ho Chi Minh.
-Cari pakej dan rancang itinerary
-Shopping backpack di Night Market
-Naik sleeper bus ke Dalat


Day 2
-Sampai di Dalat
-Check in guest house
-Dalat City Tour (1 day trip)

 Naik cable car di Robin Hill, Dalat



 Flower Showroom, Dalat.


Crazy House, Dalat


Day 3
-Check out guesthouse
-Naik bas ke Mui Ne
-Half day tour di Mui Ne
-Naik bas ke Ho Chi Minh City


 Fairy Stream, Mui Ne.


 Tempat menunggang ostrich di Fairy Stream, Mui Ne.



 Sand Dunes, Mui Ne.
 

Day 4
-Tiba di HCM
-Check in Hotel
-Shopping time !

 Day 5
-Trip ke Sg Mekong (sampai 6pm)
-Sambung shopping !




Day 6
-Check out hotel
-Naik flight : HCM - KL, KL-KK


The end!

Just a simple itinerary. Nanti aku akan cerita banyak dalam next entri ye.
Tengah tunggu Anis send gambar dekat aku.

 Sebelum ni plan nak ke Hanoi juga dan kalau boleh nak pusing satu Vietnam. Tapi disebabkan kekangan masa, kami hanya sempat lawat ke tiga tempat je di Vietnam.
Next time akan rancang betul-betul dan pasti akan singgah di Hanoi.




You Might Also Like

3 kata-kata yang comel~

  1. woah ni first time CT dengar nama Dalat..
    ingat plak literature component dlu.. How Dalat got its name ehhe..

    ReplyDelete
  2. okay okay i menanti cerita seterusnya..

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..