Another attack

8:08 PM

Salam.. 

Kali ni dah kali ke berapa entah aku kena URTI (upper respiratory tract infection) sejak bekerja.. Asal penat sikit, stress mulalah aku batuk2 sakit tekak, selesema.. Dan bila mula start batuk, haa .. Akan datanglah cik asma menyerang aku.. Mula2 wheezing dulu.. lepas tu datanglah chest tightness (susah nak bernafas)
Nak kerja pun susah.. Dah lah kerja aku ni kena jalan sana sini, naik turun tangga trace result.. Macam2 lah.. Banyak benda kena urgent, jadi aku pon kena la gerak dengan cepat.. Alhamdullah, 2nd night aku di o&g uneventful.. Sepanjang masa kena pakai mask, sebab asyik batuk.. Pastu asyik kena g toilet sebab selesema teruk..huhu

So far xpayah amik neb lagi la.. Last aku amik neb pon bulan lepas tak salah aku.. Amik sendiri je di wad.. Malas nk g a&e.. 
Tadi pon ingat nk amik neb je tapi malas nak prepare sendiri.. Nak amik MDI salbutamol.. Dah pump sekali baru perasan dh expired. Haha..so terus amik presription book dan mintak je kawan aku sign.. Turun bawah pegi pharmacy terus dapat ubat dalam 10 minit.. Ok..
 Ada juga kebaikan kerja aku ni.. Senang2 je boleh mintak ubat.. Hehe


Ubat yang diambil tadi.


Ok lah.. Nak tido dulu.. Post night kan.. Mengantuk giler.. K bye!

- Entri ni ditulis tengahari tadi..lepas taip terus tidur, tak sempat nak publish..



You Might Also Like

3 kata-kata yang comel~

  1. inhaler tu pastikan sentiasa ada ye...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum..hai2

    Saya menjual iphone,samsung,oppo,phone case,powerbank dan etc.
    jemput singgh blog saya

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/

    ig @nurnasuha96_

    whatsapp +60196117811

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..