Travelog Hong Kong April 2015 (5 Hari 4 malam)

7:59 PM


Salam..

Alhamdulillah..Selamat sampai dari Hong Kong semalam..
Aku ke Hong Kong bersama 5 orang lagi iaitu Anis (kawan seuniversiti), Kak AJ (housemate aku), Kak Ani, Balkis dan Riz (kawan Anis dari Tawau, sekarang dah jadi kawan aku jugak lah).
Kami pergi selama 5 hari 4 malam bermula dari 2 April -6 April 2015.. Walaupun tak lama, tapi dah cukup puas hati..Asalkan dapat jejak ke sana..

Di sini, aku akan kongsikan jadual perjalanan kami selama di sini..
Sebenarnya, tak rancang sangat jadual sebelum ke sana..Hanya Anis yang buat jadual kami..Yang lain hanya ikut saja..Maklumlah, sibuk bekerja sekarang, tak sempat nak cari T_T.
Jadi hari pertama kami di sana, kami arrange semula jadual tu..Nasib baik ada banyak masa semasa di airport hari tu..Jadi sempatlah kami memerah otak memikirkan tempat mana yang patut pergi dan cara nak ke sana.
Alhamdulillah, dapat jugak setelkan di hari pertama walaupun ada sedikit perubahan yang dibuat.



Travelog Hong Kong April 2015 (5 Hari 4 malam)

Day 1
-Sampai ke HKIA (Hong Kong International Airport)

Day 2
- Avenue of Stars / Tsim Sha Sui Promenade
-Check in hostel
-Ladies Market
- Symphony of Lights (Avenue of Stars)
-Clock Tower

Day 3
-Macau (The Venetian Hotel,
-The Peak Tower (Peak Tram)
-Sky Terrace 428

Day 4
- Hong Kong Disneyland


Day 5
-Masjid Kowloon
-Makan di Sedap Gurih (Causeway Bay)
-Victoria Park Hong Kong
-Madame Tussauds Hong Kong
-Check out hostel
-Balik ke KK, Sabah



Plan Asal:

Day 1 - Tidur di Airport
Day 2- Shenzen, China  (tak dapat pergi sebab taktau nak buat Visa macam mana kalau naik train ke sana, tanya orang di airport, mereka pun tak tau dan waktu terhad jadi terpaksa cancel), Avenue Of Stars
Day 3- Macau, Peak Tower
Day 4- Hong Kong Disneyland
Day 5- Ladies Market, Ngong Ping cable car, Ngong Ping Village, Monket Tale Theatre


some random pics ^^


Hong Kong International Airport


 Avenue of Stars



Macau (Venetian Hotel)


 HK Disneyland !


 Ladies Market



Madame Tussauds HK !



Nantikan entri daripada aku..hope aku dapat habiskan entri travelog kali ini ok..






You Might Also Like

2 kata-kata yang comel~

  1. wahhh.. bestnya kak syu.. nanti upkan full entry taw, tak sabar nak terjah ni..

    ReplyDelete
  2. wow..bestnya boleh g jenjalan...hihi

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..