Rindu masakan mak

8:23 PM


Salam..


Dah hampir 2 bulan tak balik rumah..Rasa rindu pulak dengan masakan mak..
Teringat 2 makanan favourite aku..Balik kampung je mesti mintak mak masakkkan 2 makanan ni..
Sepanjang 5 bulan stay kat Sabah, dah tau style makanan dia macam mana..jarang nak dapat makanan yang pedas..kalau order makanan mesti kena tambah 'pedas' barulah makanan kita akan jadi pedas..kalau tak plain je rasa..
Tapi so far kalau nak cari makanan yang hampir dekat dengan rasa semenanjung senang je..banyak je kat area KK ni.contohnya lengkuas, sala thai, noraini catering..Ni antara kedai makan yang aku kerap pergi jugak lah..

Oklah nak share makanan favourite aku yang mak aku selalu masakkan kalau balik rumah..jom layan..


Bihun sup !




Bihun goreng!



Makan dengan telur mata separuh masak..memang sedappppp!



 close up sikit..


homesick pulak tetiba..rasa macam nak balik penang je hujung bulan 2 ni..dah survey tiket flight, harga boleh tahan jugak..
so, dalam dilema nak balik atau tak..atau nak pergi melancong..Anis dah ajak aku jalan-2...tengah survey tiket flight jugak ni..Tapi takde yang murah.. T___T


Ada cadangan tempat mana yang best untuk melancong dalam masa 4-5 hari?




You Might Also Like

5 kata-kata yang comel~

  1. bihun..memng my faveret jugak..satu periuk bole makan sorang..dah ada rekod..haha..cadangan melancong 4-5 hari??..alang2 dah kt sabah..p Sipadan la..syok jugak..

    ReplyDelete
  2. hehe...kita kat semenanjung nie rindu pulak masakan mak kat sabah..sob3...

    ReplyDelete
  3. ala kesiannya dia... saya pn kalau lama tak balik kmpung msti teringt nk mkan macam2. betul la masakn mak memg the best.. seb tu kalau lebh 2 bln tak blik kmpung mest meroyan rasa..hehe

    zinziemeewah

    ReplyDelete
  4. Alalala kesian.. Masakan ibu adalah yang paling sedap.. hehehehe

    di sabah ada bnyak tempat boleh pergi.. Pgi Kundasang ka, pulau sapi ka,manukan,sipadan,hehehe

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..