Pinocchio Korean Drama

8:27 AM


Salam.. 

Nak share satu drama korea yang aku rasa best untuk ditengok..
Tajuk dia Pinocchio!!
Pelakon utama Lee Jong Suk & Park Shin Hye..
Kedua-dua pelakon ni aku minat jadi bertambah excited untuk tengok..
Jalan cerita so far (sampai episode 6) bagi aku sangat menarik..lain dari yang lain..
ada genre melodrama, romantik, dan lawak..
Kalau part melo tu memang sangat sedih (nasib baik tak berlinang air mata) haha..
kalau lawak tu pun best jugak la kan..

 
Aku tak nak cerita panjang..korang tengoklah sendiri baru tau macam mana..
tema dia pasal reporter..


SYNOPSIS

Can 20-something rookie broadcast reporters make their mark covering the bustling news of a busy metropolitan city? The idealistic Choi In Ha (Park Shin Hye) has her work cut out for her when she becomes a broadcast journalist, especially when she suffers from a condition known as “Pinocchio syndrome,” which makes her break out into hiccups whenever she tells a lie. Her rookie colleagues include Choi Dal Po (Lee Jong Suk), whose shabby appearance masks his true eloquence and sharp memory; Seo Bum Jo (Kim Young Kwang), a wealthy heir who has had everything handed to him in life; and Cha Hye Seung (Lee Yoo Bi), whose fangirl knowledge comes in handy in covering the news. Can the 20-something newbie reporters pursue justice as they try to discover themselves in the process?

-malas nak translate-

Pinocchio : tak boleh menipu, kalau menipu akan hiccup..


PELAKON


Yoo-Rae (Lee Yoo-Bi), Choi Dal-Po (Lee Jong-Suk,  Choi In-Ha (Park Shin-Hye), Seo Bum-Jo (Kim Young-Kwang)





TONTON ONLINE

Pinocchio Korean Drama 2014


p/s: sekarang takde masa sangat nak layan drama korea..jadi layan yang mana paling best je..dulu layan je semua. T__T


 

You Might Also Like

6 kata-kata yang comel~

  1. Selalu tengok cerita pinocchio cartoon je..
    Masa kecik2 je pun:)

    ReplyDelete
  2. betul tu... sekarang layan yang best je. Pinocchio ni best!

    ReplyDelete
  3. Happy Tuesday morning Syuhada.. jenjalan ke sini :))

    ReplyDelete
  4. You are tagged!
    http://blalalableh.blogspot.com/2014/12/giveaway-contest-shawl-by-nursaila.html

    Please comment back!

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..