my life now

2:43 PM


Salam.. 

Rasa macam lama sangat tak update blog..kalau update pun pasal Running Man je..
Tak update pon pasal diri sendiri..

sekarang dah masuk hampir 3 bulan aku bekerja di KK, Sabah..So far boleh tahan lah..Kerja memang sangat penat dan banyak tanggungjawab..rindu sangat time zaman belajar dulu..T__T
Semalam aku off day, hari ni pulak on night (keja malam), jadi ada lah sikit masa untuk qada balik tido yang kurang masa kerja tu sampai terlebih tido jadinya..

Housemate yang lain pulak keja, jadi terasa sunyi rumah sewa ni sebab aku sorang2 je..Bila sunyi2 ni teringat lah kampung pulak..ingat nak ambil cuti lagi dalam masa terdekat insyaAllah..
Boleh ambil 2 hari je, sebab baki ada lagi 4 hari..Tolak 4 hari yang amik masa konvo awal bulan ni..Total cuti setiap posting hanyalah 8 hari je..1 posting 4 bulan, jadi 8 hari dalam 4 bulan..sikit kan? Yup memang sikit..Tapi terima ajelah kan..

Tak tau nak taip apa lagi..So far belum sempat jalan-2 sekitar Sabah lagi..Baru sempat pergi tepi pantai, Tanjung Aru dan Pasar Filipina dan juga shopping complex sekitar KK..Teringin nak pergi Ranau, Tambunan dan banyak tempat lagi...Hope sempat sebab lama lagi dekat KK ni..


Just nak share breakfast pagi tadi..masak je apa yang ada dalam peti..sangat simple tapi kenyang sampai ke petang..


 mestilah ada susu kambing NGM8 sekali..barulah best..



sekarang ni tengah hujan renyai-2 kat luar..bestnye kalau dapat tido..tapi tak boleh tido dah, kejap lagi dah nak siap-2 untuk pergi kerja...

oklah..sampai sini je update kali ni..



You Might Also Like

7 kata-kata yang comel~

  1. simple tapi sedap.. biasa laa duduk bujang macam tu laa.. dulu time sewa dengan kawan2, kami siap buat jadual memasak.. jadi hari2 ada la nasi dan lauk pauk untuk dijamah..

    ReplyDelete
  2. sedap tengok gambar menu bekfes ni
    take care yer syuhada ^_^

    ReplyDelete
  3. semoga terus sukses kak syu.. :D

    ReplyDelete
  4. duduk sorang sunyi mst rindu kat rumah kan..tmbh jauh pulak tu..hehe bersabar..:)

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..