Travelog Korea 2014 Day 3 : Trick Eye Museum #1

8:00 AM


Salam.. 

Dari Cheongpyeong Station kami bergerak ke Hongdae (Hongik University) station..Dari situ kami amik Exit 9 untuk ke Trick Eye Museum.. Nasib baik masa tu belum lagi pukul 8pm, jadi sempatlah lagi untuk masuk ke sana sebab last admission ke Trick Eye Museum adalah pukul 8pm..

Tiket masuk ke sana asalnya berharga 15 000 Won (1000 Won = Rm3.32)
Tapi sebab kami ada kupon, harga tiket tinggal 12 000 Won sahaja..dah jimat beberapa ribu won di sini..



Kupon boleh cari online..lepas tu save, dan print je..Aku download di sini..
Kalau nak tengok kupon lain, boleh tengok sini..

Sebelum ke Korea, kami lupa nak print kupon ni, tapi nasib baik di guesthouse kami ada sediakan printer dan boleh print secara percuma..Alhamdulillah..


Kaunter tiket..


Tiket Trick Eye Museum..
Selain dapat masuk Trick Eye Museum, dapat masuk Ice Museum sekali..
kira pakej la ni..
Tak salah aku, Ice Museum nie baru lagi..


Kawasan sekitar Trick Eye Museum.. Ni belum masuk muzium tu lagi..just kawasan luar berhampiran dengan kaunter tiket..besar juga dalam ni..


Tempat souvenir.. Mahal jugak rasanya, tu yang tengok-tengok camtu je..


Ada fountain kecil dalam Trick Eye Museum ni.. Tak dapat snap gambar full, sebab statue kat situ seksiii..tak sanggup nak ambil gambar T_T



Cara nak ambil gambar di Trick Eye Museum..Ada teknik dia jugak..kalau tak, tak nampak real lah..


 Masa ni menunggu Azie ke toilet..sebelum masuk ke Trick Eye Museum..baru je lepas keluar Ice Museum, jadi kesejukan masih terasa..


Dalam entri ni, aku akan update pasal Ice Museum dulu..Trick Eye Museum next entri ye..
Jom layan gambar kami dalam Ice Museum..Kami masuk tak sampai 5 minit sebab sejuk giler, jadi masuk cepat-cepat semata-mata nak ambil gambar je.. Tapi...bila aku tengok dalam drama Kimchi Raya hari tu, masa Nad Zainal masuk sini, ada pulak 'vest' yang dipakai..ke sebab dia berlakon tu yang dia pakai 'vest' tu..entahlaa..



Tunjuk tiket sikit..
Tak ramai sangat orang dalam ni, jadi senang nak ambil gambar..


 Nasib baik ada pelapik warna hitam tu..
kalau tak, tak berani nak duduk..








 Kereta kuda..kudanya tak nampak sebab tak muat nak ambil..
 

Naik kereta kuda lagi..


Nampak macam sedap pulak buah tembikai kat tepi tu..


 Kereta.. Tak muat nak amik gambar full jugak..


 Santa claus dan hadiahnye..



Angel eyes..haha..tajuk drama korea tu..


 Comelsss


 dalam istana ais..


 sejuk gilerrrr


 Kerusi..
takde pelapik, kalau tak, dah lama duduk ambil gambar..



 lorong sempit..
walaupun ada pelapik still licin lagi..jadi kena jalan slow-slow kalau tak boleh tergelincir..


 Last picture di Ice Museum..

Ice Museum tu taklah besar sangat..Besar lagi Snowalk di I-City Shah Alam tu..
Snowalk pun aku dah pernah masuk masa baru mula dibuka dulu..Kat sana pakai jaket tebal dengan glove..jadi boleh lah berlama-lamaan..
Kat sini, memamg taklah..boleh kena frost bite tangan kita tu kalau lama sangat dalam tu..




You Might Also Like

6 kata-kata yang comel~

  1. Dulu-dulu, teringinlah nak pergi tempat macam ni. Sekarang ni, dah takde dah. Tapi, tempat ni, nampak macam best je

    ReplyDelete
  2. Seronoknya melancong. Sementara ada kesempatan blh la merantau tnpa halangan kan..

    ReplyDelete
  3. berapa suhu dlm ni..nampak mcm tak sejuk sgt jer...

    ReplyDelete
  4. wah..amazing dlm dia kan..
    ada lampu lagi
    sure sejuk
    beznye klo dpt masuk suatu hari nanti..angan2 :)

    thanks syu selalu inform klo ada apa2 result segmen/ga keluar
    makasih bebyk..yumida petang2 jer baru dpt online..tu pun masa singkat
    dgn informasi syu..rasa lebih cepat nak semak result segmen/ga
    tengkiu :)

    ReplyDelete
  5. Bestnyaaaaaaa.. baru je tengok kimchi raya tadi die masuk muzium ni..

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..