Travelog Korea 2014 Day 3 : Nami Island Part 5

8:01 AM


Salam.. 

Setelah hampir sebulan tak update pasal percutian aku ke Korea beberapa bulan lepas, aku kembali  update semula..
Mood raya dah kurang, tinggal nak cari mood kerja pulak sekarang ni..
Jadi baiklah aku update entri ke Korea secepat mungkin sebelum aku mula bekerja nanti..kalau tak, rasanya memang terkuburlah entri ni tak bersambung..

 ----------

Ok, entri ni sambungan daripada Travelog Korea 2014 Day 3 : Nami Island Part 4..
Kami masih lagi di Nami Island..Selepas selesai makan kami kembali berjalan-jalan di sekitar Nami Island..Hala tuju kami mencari statue pelakon Winter Sonata..Alang-alang dah sampai Nami, wajiblah ambil gambar di situ..
Nasib baik ada map Nami, jadi taklah tercari-cari kat mana tempat tu..
Sambil menuju ke tempat yang dicari, kami sempat lagi bergambar dengan benda unik/statue yang kami jumpa..jadi layanlah gambar-gambar di bawah ye..



khusyuk ahjumma-ahjumma ni bersembang.



Tupai.


 bergambar dengan poster Winter Sonata.


 bergambar dengan gambar-gambar dalam drama Winter Sonata..




 Kat sini pun ada wishing well, macam di Cheonggyecheon Stream.


Basikal yang digantung di pokok.


 Tak tau benda apa..Map pulau ni kot.





 banyak statue kat Nami Island ni.


 Akak aku berselfie..gegar pulak gambar ni.


 Patung kayu bentuk orang naik basikal?


 comel je budak ni dok main sorang-sorang.









 Akhirnya sampai juga kami di statue Winter Sonata..Ramai orang tengah beratur..kami pun ikut beratur sekali la.


Nasib baik kejap je..so jom posing..








Kat tepi tu ada kolam kecil ni..cantik..



dah tercapai tujuan, jadi kami bergerak untuk pulang.


Bangunan hijau tu toilet kot kalau tak salah aku..dah lupa T_T..
Tapi tu bukan fokus utama gambar ni..sebenarnya nak tunjuk burung merak dekat atas bangunan tu..


Haa..zoom sikit..nampak tak? Cantik, berwarna warni bulu dia..kalau dia kembangkan ekor dia mesti lagi cantik.





Ternampak arnab pula..banyak juga haiwan kat sini.


Nampak tak benda bewarna putih tu? macam kabu pon ada juga..


 Masa untuk pulang..feri belum sampai lagi..



Sampai pon feri..jom naik..


 Ala,tak sempat bergambar dengan statue comel ni..





 Bendera Malaysia..bangga kejap..



 Time balik kami dok di tingkat atas feri..Gambar ni diambil dari tingkat atas feri ni.


Bye-bye Nami Island!






Jom cari teksi untuk ke next destination..
Jauh juga perhentian teksi tu..penat berjalan T_T



bersambung........




You Might Also Like

13 kata-kata yang comel~

  1. wow..bestnya jalan2 di Nami Island..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum...
    saya datang dari blog karya mahirah... done follow u sbb tertarik dengan entry travelog korea tu.. waaa best nye menggamit memori cerita winter sonata... =D Awak selalu travel ke?

    ReplyDelete
  3. cantiknya pemandangan di nami island kan syu...

    ReplyDelete
  4. bestnyee dapat melancong ginii..teringin sangat! >.<

    ReplyDelete
  5. waa.. bestnya. teringin nak pergi, cantik pemandangan kat sana..

    update watermark segmen saya nak watermark by kapas putih

    http://kapas-putih.blogspot.com/2014/08/20-watermark-portfolio-segmen-saya-nak.html

    ReplyDelete
  6. aigoo aigoo...cantik nya tempat dia...jeles nya saya..bila boleh sampai sini...huhuhuh

    ReplyDelete
  7. Rajinnyer buat travelog.. mummy belom ada kekuatan. hehe
    Bestkan gi travel...

    ReplyDelete
  8. Seronoknyer dapat bercuti kat korea

    ReplyDelete
  9. ahjummaaa...hehehe..woww bestnyaaaa

    ReplyDelete
  10. Wah bestnya Kak Syu dah sampai ke korea

    ReplyDelete
  11. haii syu. nak tanya masa syu pegi tu musim ape eh? :)

    ReplyDelete
  12. Haha bestnya ^^ Ada satu pic tu ada orang enterprem xD Siap pandang camera.. haha..

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..