Travelog Korea 2014 Day 3 : Makan di Yoogane, Hongdae

9:58 AM


Salam.. 

Bersambung lagi entri Travelog Korea aku.. Selepas ke Trick Eye Museum, perut pon dah lapar jadi kami singgah di Yoogane area Hongdae..


Menu yang ada di sini..Tapi hanya satu je yang kami boleh makan iaitu Marinated Seafood Fried Rice.. Mereka pon dah tau kami boleh makan yang tu je, jadi terus mereka tanya nak yang tu ke..
Harga 5 000 Won setiap seorang..



 Suasana dalam kedai tu makan tu..



 Lepas order diambil, mereka datang letakkan kuali di meja makan kita dan letakkan marjerin sekali untuk mula memasak..


 Tak sabar nak tunggu orang tu masak depan kami..


Ok, dah datang pon orang yang akan masak untuk kami..



Dia masukkan daun bawang, sotong dan beberapa bahan lain..





Sesi mengacau daun bawang dan sotong..


Khusyuk je Azie tengok orang tu masak..
 

 Dia biarkan sekejap..





 Lepas tu datang semula dan masukkan bahan-bahan lain seperti nasi..


Kemudian, dia mengacau kesemua bahan sehingga sebati..nampak cekap je mereka ni memasak..




 Tak sabar nak makan..bilalah boleh siap ni..


 Yeay dah siap!



Jom makan !  
Macam biasa, setiap makanan dihidangkan sekali bersama side dish (banchan)..Tapi lupa pulak nak snap gambar side dish tu.. Excited nak tengok mereka tu masak sampai terlupa..haha



 Alhamdulillah, memang sangat kenyang..Penat juga nak habiskan ni..


Travelog Korea 2014 (28 April-8 May)


You Might Also Like

5 kata-kata yang comel~

  1. nampak macam nasi goreng . tapi rase dye mesti lain sangat kan .

    ReplyDelete
  2. Wah..siap masak depan2.mesti jaga2 le.tukang masak tu.

    ReplyDelete
  3. Saya pun makan seafood je kalau pergi restaurant Korea dekat sini.

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..