The Street Cafe - makanan korea Halal

8:04 AM


Salam.. 

Akhirnya..tercapai juga hasrat untuk makan di The Street Cafe - kedai makanan Korea yang Halal..
Sebelum ni pernah pergi ke Cawangan The Street Cafe di Sunway Piramid tapi masa tu tengah diubahsuai pula jadi tak dibuka..
Nak ke Subang Jaya pula tak sempat sebab busy study (haha) dulu..Lagipun agak jauh dari HUKM..

 Masa ni hujan renyai-renyai

Jadi minggu lepas, dapatlah makan di The Street Cafe cawangan Subang Jaya (SS15)..
Alhamdulillah, dapat juga mencuba Jajangmyun (black bean noodles) di situ..
Di Times Square dan Dubu-Dubu takda menu ni, jadi kat sini jelah tempat yang aku boleh cuba Jajangmyun..


Restoran ni besar juga..Ada 2 tingkat..kami duduk di tingkat atas, sebab ada macam bilik kecil lebih kurang..Ada privasi sikit..

 Ni lah tempat yang dimaksudkan..



Tempat duduk lain yang ada di sini..


 Kalau makan sorang-sorang sesuai lah duduk di sini..makan sambil tengok orang lalu lalang..



 Makanan yang ada di sini..banyak jenis juga la..



Minuman..Aku dan Fatin tak beli minuman..Kitorang pesan Patbingsu (ais kacang korea) je..






 Ni lah menu yang aku order.. Jajangmyun..





 Kena tulis sendiri nak order ape..macam kat Old Town White Coffee la kan..


Then, tekan je loceng tu untuk panggil waiter..


Bergambar jap sambil tunggu makanan sampai..






Minuman yang diorder pun sampai..Air warna hijau tu air Syaira (adik Azie) dan air kopi tu Azie punya..Kopi tu punya lah pahit..


 Menu 092 - BBQ Beef Wrapper (RM14.90)
Beef dia sedapp..


Menu 141 - Korean BBQ Chicken Stick (RM6.90)

 sedap !


Menu 041- Jajang Myun (RM12.90)


 Selepas digaul.. Mula-mula makan sedap, lama-lama tu muak juga lah..


Lunch Box


Kimchi Jigae kot ni..


 Posing sebelum makan..


Jom makan !









Sempat lagi posing dengan makanan masing-masing..



Patbingsu dihantar kemudian..
Lepas dah makan, menunggu Patbingsu pula..





 Patbingsu dah sampai !



 Jom makan patbingsu pula..


 Patbingsu ni ada sedikit ais krim, dan susu cair di bawah nya..
Yang bulat-bulat tu tak tau nama dia apa..tapi sedap, masam-masam sikit..

Dah habis makan..jom turun ke bawah untuk membayar pula..


Best !



Jadi duta Jajangmyun kejap..haha


Harga makanan yang kami makan..

Masa nak bayar di kaunter, ternampak ada diskaun untuk student..kebetulan pula, kad matrik aku ada dalam beg..jadi keluarkan jelah..nasib baik diterima..dia bukannya tau aku bukan student dah..haha
Jimat 10%..


 

You Might Also Like

7 kata-kata yang comel~

  1. memang kejam tunjuk gambar makanan yang mengiurkan...telan air liuq je la..haha

    ReplyDelete
  2. Nampak sangat menyelerakan.
    Thanx share banyak pics..akak suka tengok.
    Very informative.
    Syu memang suka korean food ea?
    Akk tak pernah cuba.
    Harga boleh tahan..tapi memang dah kira standardlah rege camtu skrg kan?
    Tapi akak nak tanya, kenyang tak food ni?
    Akk ni tekak melayu & western. Hehe.

    ReplyDelete
  3. Huwaaaaaaa! Rindu sangat The Street Cafe. Ingat nak pergi masa balik Malaysia tahun lepas, tapi, tak sempat.

    Dahlah memang teringin sangat nak makan dekat sini. Telan air liur je lepas baca entri ni.

    ReplyDelete
  4. Hahaha.. kelebihan bawa kad ke mana-mana xD

    ReplyDelete
  5. tang diskaun tu lagi sedap...hehe.

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..