Travelog Korea 2014 Day 3 : Nami Island Part 3

6:54 AM


Salam.. 






Perjalanan masih diterukan..Kami menuju ke sebuah kolam di situ..





Air tak jernih sangat, tapi boleh nampak ikan kat sini..


Tak sure ikan apa, tapi memang banyak.. Rasa macam nak tangkap je..haha



 Nampak pulak titi tu..


Jomlah lalu titi tengok apa yang ada kat seberang sana..










 Ada rumah macam rumah zaman dulu-2..


dan patung batu orang zaman dahulu kala..






 Luas jugak kawasan sini..berpiknik pon best kat sini..


dan bestnya kat sini ada lokasi penggambaran Winter Sonata..Lokasi first kiss di dalam drama Winter Sonata..
Aku tak tengok drama ni, jadi tak tau sangat..









 Masa kat sini, ada seorang ahjussi dengan isterinya tegur aku..ahjussi tu pandai speaking, jadi kami boraklah kejap..dia tanya aku dari mana, etc..aku pon tanyalah dia, selalu ke datang sini..dia cakap nie first time dia datang..romantik sangat datang dengan isteri dia..^^






Kenalah selfie untuk membuktikan yang aku pernah sampai sini..hehe

Lepas dah duduk kejap kat situ, aku pon bergerak lah lagi..ikut je arah mana kaki ni nak tuju..





 
 Toilart Studio..Tak masuk pon sini, just jalan-2 kat luar nie..


 Unik tempat nie..dinding dia dibuat daripada tin-2 minuman ringan..kreatif..


Bangunan Unicef pon ada di sini..



 Masa nie, aku jalan sorang-2..saja nak feeling lelebih kat sini..
Akak aku ngan Azie pulak nak naik basikal..
Jadi diorang pergi cari tempat sewa basikal..






 Jumpa juga tempat sewa basikal tu..Tak salah aku sewa basikal ni harga dia 5 000 Won untuk 30 minit..Jadi la tu kan..


 Cantik..akak aku kata ramai couple yang berbasikal di sini..









 Nampak segar dan tenang je tempat nie..rugi pulak tak ke sini..







 bersambung lagi..


Travelog Korea 2014 (28 April-8 May)

 

 

You Might Also Like

6 kata-kata yang comel~

  1. hye syu :)
    iena singgah sini
    wahh best kan nami island
    tahun lepas iena pergi tp time tu tak rajin update blog
    nty nk cari gamba balik nk update la
    rindu pulak suasana kat korea (^_~)

    ReplyDelete
  2. insya allh, one day akan datang jugak ke korea. :)

    ReplyDelete
  3. wah.. best nyer dapat ke korea..
    harap boleh g gak anti

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..