Travelog Korea 2014 Day 3 : Nami Island Part 1

2:37 PM


Salam.. 

Hari ke 3 di Seoul..Macam biasa bangun pagi bersiap-siap dan breakfast dulu..breakfast memang wajib ambil sebab ianya FREE & sebagai tenaga untuk berjalan jauh nanti..


 
Hari nie plannya nak ke Nami Island..Walaupun agak terlewat bangun juga hari nie,kami mesti ikut plan jugak..sebab esoknya nak ke Everland pulak..
Perjalanan dari Hongdae ke Nami Island lebih kurang 2 jam lebih..Jadi perjalanan pergi balik dalam 4 jam lebih..Masa banyak dihabiskan dalam train je..untuk ke sana, kami perlu tukar 2 station kalau tak salah aku..

Transfer train untuk ke Gapyeong Station







menunggu ketibaan train..


sempat posing dulu..hehe


Keadaan dalam train..ada satu kumpulan dari Malaysia di depan tu..


Dalam train pon posing jugak..


 terpaksa berdiri sebab ramai orang..


2 orang ahjumma yang peramah..bila ada seat kosong, diorang suruh kami duduk.. "anja, anja''.. maksudnya duduk lah dalam bahasa melayu..


Akhirnya, setelah hampir sejam dalam train, sampailah kami di Gapyeong Station..Dari sini kena ambil taxi atau bas untuk ke Nami Island..


 
Sekitar Gapyeong Station..Ada perhentian bas dan teksi di depan station nie..


Depan tu, ada information counter..kami tak sure nak naik bas ke teksi jadi kami ke sana untuk tanya yang mana lagi sesuai untuk ke sana..guide tu suggest naik teksi je, sebab tambang tak mahal sangat..
Jadi kami pon naik teksi untuk ke sana dengan harga 3 400 Won..




 Dah sampai ! Tapi bukan sampai ke Nami Island lagi..untuk ke sana, kena naik feri pulak..



Ada bendera Malaysia kat sini..tapi tak nampak dengan jelas yang mana satu..



tempat untuk naik skyline ke Nami Island..kalau sape tak nak naik feri, bolehlah cuba skyline nie kalau berani..



Immigration..


Posing dulu..



Dah habis posing, jom beli tiket pulak..



 Kaunter tiket.. 8 000 Won setiap seorang..



Sempat lagi posing dengan tiket..

Sambil menunggu feri sampai, kami bergambar di sekitar situ dulu..



Pintu masuk ke laluan feri..





Mintak tolong pekerja kat situ untuk ambil gambar kami bertiga..





Toilet kat sana..



Bentuk love yang direka menggunakan bunga yang luruh..



Peta Nami Island kot?


 Dah puas amik gambar, kami pun masuk sini untuk beratur sambil menunggu feri..






 Ramai yang tengah beratur..Feri dah sampai masa nie..


Laluan sebelah lagi dikhaskan untuk orang yang baru balik dari Nami Island..taklah sesak kalau guna satu laluan je..


 Jom naik feri..

Cantik feri dia..







Naik je atas feri, nampak bendera Malaysia..terus amik gambar..



Dari atas feri, nampak bangunan tu..untuk bungee jumping rasanya..
 

Orang yang naik skyline..nampak kecik je diorang..






 Ahjussi yang tengah melayan anak dia..










 Tak sampai 5 minit macam tu, tibalah kami ke Nami Island..











bersambung...



You Might Also Like

7 kata-kata yang comel~

  1. wah seronoknya syu, akak yang tengok gambar ni pun jadi seronok...he he he...

    ReplyDelete
  2. PERGHHHH . CANTIKKKNYE .. TINGIN NAK PEGI

    ReplyDelete
  3. BAHAGIANNNYA DAPAT KE SANA....HEHEHEHE

    ReplyDelete
  4. tak sabar nak tunggu part seterusnya

    ReplyDelete
  5. Woww.. Holiday kat Korea. Bestnye.
    1000Won = RM brape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best kak..hehe..
      msa pegi hari tukar duit 1000 W= Rm3.32..
      makin mahal..huhu

      Delete
  6. Owh.. yang tulah bungee jump yang diaorang pergi dalam Roommate tu.. :D

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..