Travelog Korea 2014 Day 2, Part 9 : Ewha Woman's University

1:48 PM


Salam..

 Akhirnya sampai juga ke part last untuk hari kedua di Seoul..
Dari gallery The Story of King Sejong kami bergerak ke Gwanghwamun station untuk menaiki subway ke Ewha Woman's University..kami decide nak ke sana pon last minit sebab alang-2 kami nak ke balik guesthouse (Hongik Univ station) kami akan melalui station subway Ewha Woman's University..Jadi pergi jelah kan walaupun dah malam..



tapi sebelum keluar dari art gallery tu, kami kena pakai jaket sebab cuaca dah sejuk sangat..Aku rasa dalam 12-15 degree celcius jugak lah..memang tak boleh nak tahan kalau keluar macam tu je..sejukk..

Dalam station tu, aku sempat survey tag nama yang kawan aku pesan..katanya tag nama dari Korea comel-2..


Memang comel pon sebenarnya..tali tag nama tu kreatif, lain daripada yang lain..
Snap gambar nie sebab nak tunjuk kat kawan aku sama ada tag nama nie ke yang dia maksudkan..


 Harga pon kenalah snap jugak.. 8 900 Won..lebih kurang Rm30 ++ duit Malaysia..mahal jugak lah..

Keluar dari station kami kena berjalan lebih kurang 5-10 minit untuk sampai ke Ewha Woman's University..jalan kat situ agak berbukit..masa pergi ke sana kena menurun tapi masa balik kena menaik pulak..fuuhhh..penat jugaklah..
ada banyak kedai sekeliling kawasan tu..kedai kosmetik, kedai makan, etc..
Kami singgah kejap di Watson sebab aku nak beli lotion kaki..tengah sale time tu..
aku pantang nampak sale,terus nak beli..lagipon harga dia murah je..1 000 Won..


 Nie lah lotion kaki yang dibeli..


Dapat free gift tisu & jugak kapas muka..



 Resit..total 2 000 Won untuk 2 lotion kaki..


 Akhirnya sampai juga kami di  Ewha Woman's University..



Campus map..sangat luas universiti nie..


 Kat sini juga ada exhibition & juga souvenir shop..tapi dah tutup lah..kalau tak boleh masuk kejap..


Dari pintu masuk, jalan terus je sampailah ke kawasan nie..


Rasanya bangunan ni library kot..


Sebab nampak ramai student yang tengah study..rajin diorang, tengah malam pon dok study lagi..

 
Library diorang cantik, siap ada table lamp lagi untuk setiap meja..





Dinding sini cermin, jadi apa yang dibuat kat dalam tu semuanya orang di luar boleh nampak..nak tido dalam library pon segan..sebab orang boleh nampak dari luar..


Mestilah ambil gambar sebagai bukti dah pernah ke  Ewha Woman's University..



sambil minum kopi, beli di station subway tadi..


Kat depan tu ada tangga..tapi sebab dah penat, tak mampu nak menaiki tangga tu..


 
Fokus diorang semua tu dok study..








Tak lama lepas tu, kami pun bergerak untuk balik ke guesthouse..

bye-2 Ewha Woman's University !


Travelog Korea 2014 (28 April-8 May)


You Might Also Like

3 kata-kata yang comel~

  1. cantik library mereka..luas..besar
    view malam mmg cantik

    ReplyDelete
  2. wah! universiti diorg pun bley jadi tmpt pelncongan..patut lah cantik!

    ReplyDelete
  3. Okay tag nama tu memang comel ahaha. Eh olive oil memang bagus lah so I think its worth it kak Syuhada ;)

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..