Travelog Korea 2014 Day 2, Part 7 : Gwanghwamun Square

12:51 PM


Salam.. 


Lepas dah puas lepak-2 sambil ambil angin di Cheonggyecheon Stream,
kami berjalan ke Gwanghwamun Square memandangkan dekat sangat tempat tu dari Cheonggyecheon Stream..
Cuma perlu jalan beberapa minit je dah sampai..walaupun hari dah nak malam kami gagahkan juga..bila lagi nak datang sini kan..

 Orang Korea baru balik kerja kot..


 on the way nak ke sana, lalu di depan satu bangunan..baru lepas habis shooting kot..pandang jugak kot-2 nampak artis ke, tapi hampa..takde pon T___T

nampak tak kamera dalam bangunan tu?

 lintas jalan beramai-ramai..terasa macam orang Korea pon ada sebab ramai sangat orang Korea kat situ..haha




jalan punya jalan sampailah ke Gwanghwamun Square.. mula-2 bergambar di statue General Lee Soon Shin..teringat drama korea Queen In Hyun's Man yang berlakon di sini..


Gwanghwamun Square !


dah nampak statue General Lee Soon Shin di situ..

jomlah bergambar pulak..







dah puas bergambar, berehat jap..


 sambil tu, ambil gambar lagi..kali ni berlatarbelakangkan poster besar General Lee Soon Shin pulak..

 


Oh ya, kat sini ada satu bangunan..rasanye theater kot..tak sure pulak..



lepas tu kami pon untuk bergerak ke statue King Sejong..


Nak ke sana, kami kena melintasi Gwanghamun Station dulu..so, sape yang nak ke Gwanghamun Square naik subway pon senang..

 
 Dari sini dah nampak statue King Sejong dari jauh..

Kat depan statue King Sejong, ada beberapa alatan yang dia cipta/invent..tapi tak tau pulak nama nya apa..


 Rasanya yang nie nak tengok tarikh/masa kot?





Ok, time untuk kami bergambar lagi..



 Gambar bertiga..mintak tolong polis yang bertugas kat situ ambilkan..hehe

bergambar dengan huruf 'hangul' yang King Sejong invent..tahu pasal ni pon sebab tengok drama korea Tree With Deep Roots.. best !



dah penat bergambar, hari pon makin gelap dan makin sejuk..kami masuk ke dalam art gallery --> The Story of King Sejong..






bersambung..



You Might Also Like

5 kata-kata yang comel~

  1. Cantiknyaaa suasana kat sana. Hope one day dapat melihat suasana kat negara ni dengan mata ena sendiri. Aaauuummmm

    ReplyDelete
  2. bestnya pi korea
    berapa suhu kat sana ?
    :)

    ReplyDelete
  3. seronoknya..!! nak gi korea jugak ='(

    ReplyDelete
  4. seronoknye syu pernah ke korea
    teringin nak ke sana..mana tahu terserempak ngan jong kook..hihi
    cantik view bangunan kat sana

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..