Travelog Korea 2014 Day 2, Part 6 : Cheonggyecheon Stream

3:01 PM

Salam.. 

Selesai je solat dan bergambar di KTO, kami pon berjalan keluar untuk ke destinasi seterusnya..Asalnya nak ke Kwangjang Market, tapi tak jadi sebab hari pon dah petang dan tempat tu tutup pukul 7 malam..jadi kalau pergi pon tak sempat nak shopping sangat..Jadi kami decide nak ikut je jejak langkah kaki kami nak ke mana..keluar je daripada bangunan KTO tu, kat depan dia ada sungai kecil yang dipanggil Cheonggyecheon Stream..

cantik sangat stream nie..air dia yang jernih dengan cuaca pulak yang sedang-2 (tak panas dan tak sejuk sangat) memang best bila lepak kat sini..mula-2 pandang dari atas je, tak lama kemudian kami dah ada kat bawah..jalan-2 menyusuri stream tu sambil cuci mata tengok ramai orang melepak kat situ..sambil-2 tu mestilah ambil gambar juga..kebetulan time kami pergi nie, ada statue yang diletakkan di tengah-2 sungai tu..tak sure pulak sempena ape, dah lupa..huhu

Jadi, layan jelah gambar kat bawah nie ye..








 







semua gambar nie diambil di atas jambatan, sebelum turun ke bawah..







 gambar ni diambil oleh orang Korea yang prihatin..dia nampak kami dok bergambar bergilir-2 kat situ, jadi dia tawarkan diri untuk ambil gambar kami ber3..baik sungguh..



dah puas ambil gambar dari atas, jom turun bawah pulak..



































 tempat baling coin pon ada..


Budak yang pakai baju merah tu bersedia nak baling coin masuk ke dalam bulatan putih tu..





sejuk giler air dia...





 bersambung..


Travelog Korea 2014 (28 April-8 May)

 

You Might Also Like

5 kata-kata yang comel~

  1. Jelesnyaa dapat pergi kat korea. Teringin ena nak merantau ke sana. Sob sob sob

    ReplyDelete
  2. SERONOKNYA DAPAT PERGI KE KOREA KAN SYU..sngat happening tengok gambar2 tu

    ReplyDelete
  3. tengok gambaq awai2 tu gua dah rasa lapaq ooooo

    ReplyDelete
  4. seronoknya dapat pergi sana

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..