Travelog Korea 2014 Day 2, Part 5 : Korean Tourism Organization (KTO)

8:00 AM


Salam..



Habis je makan di Eomoni Jib, kami bergerak untuk ke Korean Tourism Organization untuk menunaikan solat.. Dari Eomoni Jib ke sana, memakan masa agak lama jugak lah..lebih kurang 20 minit..sebab tak tau jalan + beberapa kali berhenti tanya orang jalan ke sana..
Akhirnya, jumpa juga..sebenarnya kami ke sana 2 kali..kali pertama kami masuk melalui pintu depan bangunan dan naik lif untuk turun ke pejabat Korean Tourism Organization..Kali ke-2 pergi baru tau ada pintu lain nak ke sana..tak payah nak masuk bangunan dan turun guna lif..terus sampai ke pintu masuk dia..nanti aku cerita bila pulak kali ke-2 kami ke sini..

map Myeongdong.

Masuk je situ,terus cari surau..surau dia tak besar sangat, tapi oklah kalau nak solat kat situ..lepas dah berehat hampir sejam kat situ (bila dah duduk baru terasa penatnya berjalan) baru kami bergerak untuk ke destinasi seterusnya..Bila keluar dari surau, baru perasan besar jugaklah tempat nie..
ada banyak rak brochure mengikut tempat-2 di Korea..
 kami amiklah 2-3 brochure yang kami rasa menarik..
Masa nak keluar tu, terperasan K-Star Gallery..dekat situ ada banyak 'klon' artis Korea..Walaupun 'klon' je, kami tetap excited..rasa macam jumpa orang sebenar..jadi apalagi, bergambarlah kami..














haha..bergambar dengan 'klon' pon jadilah..ok lah, bersambung lagi..




Travelog Korea 2014 (28 April-8 May)




You Might Also Like

2 kata-kata yang comel~

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..