Travelog Korea 2014 Day 2, Part 3 : Namdaemun Market

2:08 PM

Salam.. 

Setelah beberapa minggu tak taip entri pasal travelog ke Korea, jadi aku nak sambung semula lah..mood nie kejap ada kejap takde walaupon banyak je masa terluang..

Dari Sungnyemun Gate, kami berjalan ke Namdaemun Market..dekat je, kena lintas jalan dari situ..


Saje tangkap gambar nie..motif? nak tunjuk jejaka Korea..haha


Ok, jom jalan-2 di Namdaemun Market..Kat sini banyak orang meniaga kat tepi & tengah-2 jalan..agak sesak jugak lah..


sambil jalan-2 tengok sekeliling, ada seorang pekerja nie bagi free gift dari Nature Republic..kami pon amiklah..tapi sebelum amik, syarat dia kena singgap jap di kedai tu..Jadi kami pon masuklah..boleh cuci2 mata kejap..masuk je, ada seorang pekerja tu, dok explain produk dekat kami..siap dengan isyarat badan segala..paham lah jugak apa yang dia cakap..
kami kat situ hampir setengah jam jugak, dan akhirnya terbeli barang dari situ..pandai dia amik hati pelanggan..lagipon boleh claim global tax kalau beli kat situ..

Free gift yang diberi..Face Mask..tak guna pon lagi..



barang nie yang kami beli nie harganya 120 000 Won..Nak tau harga Malaysia, sila darab dengan 3..huhu..tapi ,aku kongsi dengan akak aku..dia cakap boleh tahan setahun..kegunaan: untuk hilangkan wrinkles..haha

dan aku juga beli BB Cream kat situ..time try tadi rasa macam ok, tu yang terus beli..harga dia 4 900 Won..

dan nielah free gifts yang kami dapat..banyak kan?

lepas dah beli, sempat lagi amik gambar dengan pekerja kat situ..

sebagai kenangan..


sekitar Namdaemun Market


then,sambung shopping lagi..nak cari t-shirt I Love Korea pulak..terjumpa satu kedai nie..terus beli kat situ..harga dia boleh tahan la, 10 000 Won untuk 3 helai t-shirts..

Sibuk memilih t-shirt..corak baju kat sini tak banyak sangat pilihan..
aku shopping 3 helai t-shirt untuk aku sorang saja, sebab dah takde baju nak pakai..baju dari Malaysia bawak bape helai je aritu..

dah habis shopping baju, kami jalan-2 pusing situ lagi..dan aku terbeli satu baju comel nie..Harga dia 25 000 Won..tapi aku mintak kurang jadi 22 000 Won..tapi malas nak snap gambar..



jalan lagi, nampak The Face Shop..tengah ada promosi..jadi, singgahlah lagi..
bila dah singgap, terbelilah lagi..hehe..

nielah barang yang aku beli..lip balm, pencuci muka, mask..






murah-2 kot harga dia..rasa macam nak borong banyak-2 tapi nasib baik berjaya control diri..dahlah baru hari ke-2 kat Korea..ada lagi 9 hari untuk menghabiskan duit..


Nielah rupanya global tax tu..boleh claim dekat airport nanti..

Kiri : Total shopping di Nature Republic
Kanan : Jumlah tax yang kami boleh claim nanti = 8 000 Won..



lepas dah puas shopping di Namdaemun, kami pon berjalan kaki ke Myeongdong..
bersambung..............

Travelog Korea 2014 (28 April-8 May)

 

You Might Also Like

4 kata-kata yang comel~

  1. teringinnya nak g korea ^_^
    shopping makeup memang best sngat ni..hehee :p

    ReplyDelete
  2. Untung nyam...nanti share percutian bajet ke korea ye...hehe

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..