Roommate (Korean Variety Show)

1:43 PM

Salam.. 

Selain daripada Running Man dan We Got Married, ada satu lagi Korean Variety Show yang aku minat iaitu Roommate..Rancangan Roommate nie baru lagi, baru sebulan lebih..Episode yang dah ada sekarang sebanyak 5 episode..aku mula tengok pon last week..mulanya nak tengok daripada episode 1, tapi terlupa pulak..Aku nak tengok Roommate nie pon sebab Lee Dong Wook, Hong Soo Hyun dan jugak Seo Kang Joon..Yang lain aku tak kenal sangat..

Dari kiri : Park Min Woo, Nana, Park Chan Yeol, Lee So Ra (belakang), Seo Kang Joon, Hong Soo Hyun, Shin Sung Woo, Song Ga Yeon, Jo Se Ho (belakang), Park Bom, Lee Dong Wook.


Bila dah mula tengok, makin ramai yang aku suka..Nana, Song Ga Yeon dan Park Min Woo.. Yang lain tu aku belum minat lagi..mungkin episode akan datang maybe akan minat kot bila dah tau perangai diorang macam mana..



Ok, rancangan Roommate nie mengenai 11 orang selebriti Korea yang tinggal serumah..Ada 6 orang selebriti lelaki dan 5 orang selebriti perempuan..Ada antara mereka nie ada yang pelakon, idol, rockers, model dan juga athlete..Mereka nie ada yang sebelum nie tinggal sorang, tinggal dengan family atau kawan..Dengan rancangan nie, mereka boleh kenal dengan housemate mereka yang sebelum nie tak pernah kenal pon..


Episode 1 merupakan episode mereka pindah ke rumah baru mereka..besar giler kot rumah tu..ada banyak bilik pulak tu..dalam episode nie nampak sangat mereka nie awkward antara satu sama lain..tapi makan lama mereka makin rapat..memang beslah jugak show nie sebenarnya..

Ok, jom tengok roommates dalam show nie..

Nana & Hong Soo Hyun
Hong Soo Hyun nie aku tau pun masa tengok drama korea A Little Love Never Hurts..terus minat dia lepas tengok drama tu..


Seo Kang Joon & Park Min Woo
Seo Kang Joon pula minat dia sejak tengok drama Cunning Single Lady..cantik kot mata dia..haha




Park Bom, Song Ga Yeon, Lee So Ra
Aku tau Park Bom je sebab layan jugak lagu 2Ne1 tapi tak minat sangat pon dia..aku minat Dara lagi..hehe


Park Chan Yeol & Shin Sung Woo
Yang nie dua-2 aku tak kenal..tak minat Exo dan tak minat lagu rock..


Lee Dong Wook & Jo Se Ho
Lee Dong Wook of courselah tau masa tengok My Girl..hehe

----------------

Overall, bestlah show Roommate nie..tak sabar nak tunggu next episode !




Kalau nak tengok jugak, boleh klik link kat bawah..




Jom shopping di Reddelima

You Might Also Like

7 kata-kata yang comel~

  1. saya suka Lee Dong Wook hehehe

    Jom ke blog saya! :-)

    ReplyDelete
  2. x penah tgk lg... sbb layan RM je ;-)

    ReplyDelete
  3. tq share link! baru terfikir nak tengok roomate ni

    ReplyDelete
  4. Akak suka semua, actor, actress dan juga idol. Haha. Tapi paling suka Mama Shin. Yang buat akak tertarik lately ni, comedian Jo Se Ho. Pernah tengok dia dalam You Who Came From The Star? Akak ingat dia selama ni comedian biasa-biasa je. Tapi rupanya comedian yang berilmu. Heee. ^^

    P/S : Tak sabar tengok episod 6. Haha.

    ReplyDelete
  5. Dear, I like your blog very much, I can get many useful information. Hope that we can communicate with each other. By the way, have you ever used clone partition to ssd ? Unfortunately I lost my partition. I do not know how to do.

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..