Kusinero Cinta

8:00 AM

Salam.. 




Tajuk: Kusinero Cinta

Channel : Mustika HD & Astro Bella

Mula Tayangan : 26 Mei 2014

Masa: [Setiap Isnin - Rabu, 10 mlm]

Jumlah Episode : 60


SINOPSIS

 Fredo Rivera adalah seorang anak muda yang berasal dari Cebu, Filipina yang mengejar impian untuk menjadi chef yang berjaya. Edrinna Mahadzir pula gadis yang datang ke Manila bersama ibunya, Datin Raudhah untuk melawat kafe milik mereka yang beroperasi di sana.
Namun, takdir menemukan Fredo dan Edrinna di kafe berkenaan. Pada mulanya hubungan mereka kurang baik kerana kehadiran Hafizul Fitri yang meminati Edrinna. Pada suatu hari, Edrinna hilang di Manila dan Fredo yang berjaya menyelamatkannya. Justeru, hubungan mereka juga semakin akrab semula.
Fredo yang tidak ada tempat tinggal dan pekerjaan juga diambil bekerja oleh Chef Rio yang memiliki restoran yang terkenal di Manila. Bermula sebagai pencuci pinggan, Fredo akhirnya berjaya menjadi pembantu chef kepada Chef Rio. Di La Secret, Fredo bertemu dengan Justina, anak perempuan Chef Rio yang turut bekerja di situ.

Sementara itu, Syed Izmir pula sangat meminati bidang masakan, tetapi terpaksa menyambung pengajian dalam jurusan perniagaan kerana memenuhi hasrat bapanya yang kaya. Dalam perjalanan ke Manila kerana urusan perniagaan bapanya, Syed Izmir bertemu dengan Edrinna. Pada masa sama, dia juga bertemu dengan Fredo dan berkawan baik dengannya. Mereka juga bertemu kembali ketika menyambung pengajian di Melbourne. Apakah kesinambungan hubungan mereka? 

PELAKON

 Jericho Rosales, Aaron Aziz & Tiz Zaqyah
Bella Dally, Miera Liyana, Nadzriah Nadzri, Shakilla Khoriri, Jasmin hamid, Arash Mohamad, Wan Sharmila, Ziela Jalil, Shah Rezza


LAGU TEMA/ OST Kusinero Cinta

Awi Rafael -Takdir Cinta  


Jom shopping di Reddelima

You Might Also Like

3 kata-kata yang comel~

 1. assalamualaikum
  singgah pagi
  lama rasanya anum x blog walking
  hari ini ada peluang anum singgah ya
  keep in touch

  ReplyDelete
 2. singgah sini jalan-jalan blogwalking dari segmen Nak URL Blog #5 by mialiana.. salam jumaat, salam ceria dari MyCherita

  ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..