Bitter Blood Japanese Drama

11:28 PM


Salam.. 

Dah lama aku tak citer pasal drama jepun yang aku tengok..Sebab aku pon dah lama tak tengok drama jepun..drama jepun nie lebih kurang sama je genre dia eg: crime, detective.. aku tak minat sangat genre camtu..jadi jaranglah tengok drama jepun nie..

Tapi semalam tertengok satu drama jepun yang baru je habis ditayangkan iaitu Bitter Blood..Tajuk macam menakutkan je kan..Maksud lain Bitter Blood nie ialah Partner by Blood..Bila baca review/komen orang, katanya best..jadi aku pun tengoklah petang semalam..dan tak sampai 24 jam dah habis tengok semua episode iaitu 11 episodes..seriously, drama jepun nie sangat best ! Agak lain daripada yang lain jugaklah..


Partner by Blood


Review aku :
Mengisahkan anak (Sahara Natsuki)  dan ayah (Shimao Akimura) yang dah lama terpisah sebab anaknya ingat ayahnya yang tinggalkan dia dan adik dia sebab perempuan lain.. Lepas berbelas tahun, anak masuk bekerja sebagai detektif di tempat yang sama dengan ayah dia dan mereka jadi partner..Mereka dua nie agak ego jugaklah..walaupun asyik gaduh je memanjang, tapi bila ada kes yang perlu diselesaikan, mereka jadi sekepala..

Kesimpulannya, drama nie best & lawak.. memang recommended untuk sesape yang berminat nak layan drama jepun..



SYNOPSIS

Sahara Natsuki is the new rookie at the Ginza Police Department First Division. His father, Shimao Akimura, is a veteran in the same division, and Natsuki is assigned to be his new partner.


Kagiyama team!


PELAKON
 
Sato Takeru as Sahara Natsuki

Watabe Atsuro as Shimao Akimura


Kutsuna Shiori as Maeda Hitomi




BITTER BLOOD OST

--> Do You Ever Shine? by Mayday


Opening theme


smart!





WATCH ONLINE





You Might Also Like

2 kata-kata yang comel~

  1. lahh..ada gak yang layan cite nih ek. haha

    ReplyDelete
  2. Kira drama marathon la ni ek....dah lama tak layan citer jepun hehe...

    Datang blogwalking sini dari segmen Jom Blogwalking # 1 - http://diarymissnick.blogspot.com/2014/06/senarai-url-jom-blogwalking-1.html

    Thanks atas penyertaan :)

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..