Beli 11 buah buku dengan harga 10 sen je?

8:41 AM


Salam.. 


Yup..memang betol pon aku beli 11 buku dengan hanya 10 sen je.. sebab ??
 Aku guna baucer buku 1 Malaysia..hehe.. Baucer buku terakhir yang aku dapat sebagai student beberapa bulan lepas..aku guna baucer di Popular (AEON Alma)..Mulanya aku nak guna baucer buku tu dekat Hasani Bookstore, tapi malangnya dekat sana hanya boleh guna untuk beli buku ilmiah je..So, ke Popular lah aku, sebab nak shopping novel..yeay!

Aku ke sana sabtu lepas.. Memandangkan sabtu lepas cuti + AEON Alma dekat rumah aku tu baru je buka 4 Jun lepas, maka ramailah orang di sana..nak jalan pon susah giler..nasib baik aku nak ke Popular je..kat sana takdelah ramai sangat orang..nasib baik..

Masuk je kat dalam Popular, benda pertama yang aku tengok adalah 'Novel Pilihan bulan nie'.. tapi kebanyakan novel tu dah habis stok..sedihh..takpelah, aku pilih jelah novel lain..Jadi nielah kesemua buku yang aku beli.. 11 buah buku semuanya = Rm250.10..Bayar guna baucer buku RM250, jadi yang kena bayar hanyalah 10 sen..dan siap dapat baucer Popular RM50.. yeay! boleh shopping novel lagi nanti..

Gambar resit.. Rm10 sen je perlu bayar..


Ok, gambar kat bawah nie pulak kesemua buku yang aku beli.. Aku datang dengan Mak, Akak dan Mak Ndak aku..jadi bukan buku aku je semua tu..ada buku mereka jugak.buku pilihan aku novel je..hehe


Total 11 buku termasuklah buku agama, novel, majalah resepi..


Novel yang aku beli..Rindu Awak 200%, Dia....Random Guy, Imam Mudaku Romantik & Status Hati : Dia Milikku..


Buku agama dan buku resepi Sheila Rusly.. Mak aku yang pilih buku-2 nie..


 dan nie pulak buku yang dipilih oleh Mak Ndak aku..



Yang terakhir, buku yang dipilih secara random je, sebab nak cukupkan harga baucer Rm250..kalau tak, rugi je baki duit tu..
sebenarnya berguna jugak buku nie, harga RM5 je..


Jadi, nielah barang yang aku spend guna baucer buku aku kali nie..




Jom shopping di Reddelima

You Might Also Like

3 kata-kata yang comel~

  1. great banyaknya buku anum x habis lagi guna

    ReplyDelete
  2. untung la ada voucher buku.. masa zaman N belajar dulu takder pun voucher macam ni.. huhu

    ReplyDelete
  3. untunglah ade voucher...tambah seposen je.

    ReplyDelete

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..