Wonderful Mama Korean Drama

8:48 PM

Salam..

Time untuk update pasal drama korea pulak..sebelum balik ke Malaysia last week, sempat aku download separuh episode drama nie..kat sana wifi sangat laju kot..download video yang 200mb tak sampai bape minit..tu yang semangat download tu..Wifi yang aku guna kat sana wifi free, iptime namanya..kat guesthouse di Jeju tu tak disediakan wifi, guna public wifi jer..jimat kan tuan punya guesthouse tu..

oklah, berbalik kepada drama nie..Total episode 48 episode jer..kenapa aku kata jer? sebab sekarang nie aku tengah layan drama yang beratus episode pulak..tu yang aku kata jer..kalau tak sebelum nie, 48 episode tu dah banyak giler bagi aku..sekarang macam dah biasa pulak..nampak sangat ada banyak sangat masa terluang kan..hehe

drama nie tahun lepas, 2013..takdelah lama sangat..terjumpa sebab tengah cari drama yang heroin (Jung Yoo Mi) berlakon sebab masa kat Jeju tu tengok drama korea ternampak drama yang heroin nie berlakon..nampak macam best tu yang terus google..tapi drama yang aku tengok kat TV di sana tu tajuk dia lain..still ongoing..so aku tak nak tengok lagi lah..tunggu dah tamat baru aku mula tengok..alasannya, nak tau ending dan nak tengok review orang pasal drama tu dulu..nanti kalau ending tak best, penat je tengok sampai beratus episode..hehe *takde sape pon yang suruh*


 Mama dan 3 orang anaknya..



Synopsis

Rich, private moneylender Yoon Bok-Hee (Bae Jong-Ok) has three children. She then gets Alzheimer’s and her three children go though difficulties to finally become grownups.
Meanwhile, Jang Hoon-Nam (Jung Gyu-Woon) lost his parents when he was young. He lives with his deaf older brother. Jang Hoon-Nam has a strong sense of responsibility. He meets designer Ko Young-Chae (Jung Yoo-Mi), who is Yoon Bok-Hee’s eldest daughter. Jang Hoon-Nam and Ko Young-Chae work at the same company. Ko Young-Chae is arrogant and vain. At first, they have frequent conflicts with each other, but begin to fall in love.


Review aku:
Drama Wonderful Mama nie berkisahkan seorang single mother yang membesarkan 3 orang anak sehingga besar..masa kecik mereka sangat susah, tapi mak mereka bersusah payah mencari rezeki sehinggalah jadi orang kaya..disebabkan mak mereka sayangkan mereka, jadi mak mereka terlebih manjakan mereka dan menyebabkan mereka jadi spoil..dengan kata lain jadi orang yang menghabiskan duit mak bapak jer..sampai satu masa tu, mak mereka kena sakit Alzheimer tapi dalam stage awal lagi, jadi mak mereka pon risaukan mereka bila dia dah tak dapat nak jaga mereka sepenuhnya..jadi mak mereka pon planlah something untuk nak jadikan mereka matang dan tak boros dengan wang lagi..di situlah cerita nie bermula..

actually, diorang tu sebenarnya anak angkat je..bukan anak kandung, tapi mak diorang jaga mereka macam anak kandung..dia ada anak kandung jugak, seorang..tapi tak tau sape..masa tengok drama nie jenuh jugaklah dok meneka anak dia yang sebenarnya..tak sangka anak dia adalah ....  kalau nak tau tengoklah sendiri..
aku rasa ending drama nie agak abrupt la jugak..maybe nak buat sampai episode 50 kot, tapi dah takde idea tu yang berhenti episode 48 jer..hehe


Hero dan heroin.


Antara watak yang aku suka..sweet je Lee Chung Ah nie..






Part hero dan heroin kahwin..cantik sangat heroin time nie..

ok, aku download di sini.



bye!



Jom shopping di Reddelima

You Might Also Like

1 kata-kata yang comel~

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..