Pakej Murah ke Kemboja

4:59 PM


Salam.. 

Mesti ramai di antara kita yang minat melancong kan? aku taulah sebab aku salah seorang yang minat melancong jugak..tapi untuk melancong nie, banyak perkara yang perlu dititikberatkan..contohnya seperti masa, duit dan jugak keselamatan di tempat pelancongan yang kita pilih..

Student macam aku nie perkara pertama yang perlu difikirkan apabila nak melancong semestilah MODAL kan..kalau takde modal/duit nak melancong ke mana pon tak boleh..Masa tu bolehlah dicari lagi, biasanya time cuti semester atau public holiday..

Jadi di sini aku nak share satu tempat yang korang atau aku sendiri yang boleh melancong iaitu Kemboja !
Haa, kenapa Kemboja kan? kenapa bukan tempat lain je..Ok, sambung baca entri nie lagi..
Sebab kenapa aku pilih Kemboja adalah ......

1) Banyak tempat bersejarah 

 Dulu masa study Sejarah di sekolah menengah dulu memang susah sangat nak ingat tempat-tempat bersejarah..tambahan pula, nama tempat yang agak unik dan pelik menyukarkan aku untuk mengingati nama tempat tersebut..*aku rasa bukan aku sorang je yang macam nie..hehe*
Tapi, walaupun susah nak ingat, teringin jugak nak jejakkan kaki ke sana..jadi nielah antara sebab Kemboja jadi salah satu destinasi pilihan pelancongan aku..
Antara tempat bersejarah tersebut ialah:


Sungai Mekong



Sungai Mekong, yang berukuran 4180km panjang, bermula dari Tibet dan melalui Yunnan, wilayah China, Myanmar, Thailand, Laos, Kemboja dan Vietnam.


Angkor Wat, Siem Reap 




Tasik Tonle Sap




sumber gambar : google


2)  Pakej ke Kemboja yang menarik !

Pakej nie disediakan oleh Syarikat Cambodia Muslim Holiday & Travel.
Sedikit info mengenai syarikat ini..

Cambodia Muslim Holiday & Travel adalah sebuah syarikat pelancongan tempatan yang menawarkan perkhidmatan pelancongan dan pengangkutan ke Kemboja dengan ciri-ciri islamik. Kelebihan melancong dengan Cambodia Muslim Holiday & Travel :


1) Syarikat yang dipercayai dan dikenali..

2) 100% hak milik orang islam di negara kemboja iaitu Ustaz Yahya Al-Hafiz.

3) Tak perlu risau pasal makanan..pastinya HALAL.

4) Keselamatan terjamin.

5) Pakej menarik (KEMBARA KORBAN KEMBOJA 2014)


Antara pakej yang ada :





Pakej lain yang disediakan : KLIK SINI


Hubungi melalui:




http://www.azri.my/2014/01/contest-kembara-kemboja.html





Contest Kembara Kemboja dianjurkan oleh Blog.Azri Johan dan ditaja oleh Syarikat Cambodia Muslim Holiday & Travel. Hadiah lumayan bernilai RM 2000 bakal menjadi milik para pemenang. Anda dijemput untuk menyertai contest mudah ini.


You Might Also Like

0 kata-kata yang comel~

SilA-siLalaH kOmEn yEr~!!

BEST..